Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → V Ústeckém kraji vyrostlo nové univerzitní centrum
iduzel: 17107
idvazba: 21108
šablona: stranka_galerie
čas: 18.4.2024 18:57:34
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 17107
idvazba: 21108
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/popularizace/media/tiskove-zpravy/12763/17107'
iduzel: 17107
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1473/12763/17107
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

V Ústeckém kraji vyrostlo nové univerzitní centrum

Praha, 24. dubna – Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a Unipetrol otevřely první sídlo české univerzity v průmyslovém areálu. Spolupráce přináší neobvyklé propojení vysokoškolského studia s funkčními výrobními provozy. Nové Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol je ojedinělým projektem, jehož slavnostního otevření se dnes kromě čelních představitelů obou zainteresovaných institucí zúčastnila řada zástupců Ústeckého kraje.

„Naše škola je charakteristická kombinací špičkového vzdělání a intenzivní praxe. A protože Unipetrol je naším strategickým partnerem, spolupráce na tomto projektu se přímo nabízela,“ říká prof. Karel Melzoch, rektor VŠCHT Praha.

„Projekt univerzitního centra dává naší dlouholeté spolupráci s VŠCHT Praha zcela nový rozměr. Studenti vysoké školy nyní budou moci svou výuku rozšířit o praktické ukázky výrobních technologií a procesů v reálném chemickém podniku. Tento studijní model jim maximálně přiblíží studium s budoucí praxí v oboru,“ říká generální ředitel a předseda představenstva Unipetrolu Marek Świtajewski. „Věříme, že unikátní koncept univerzitního centra přiláká k chemii v Ústeckém kraji tolik potřebné nové talenty,“ dodává Marek Świtajewski.

Univerzitní centrum sídlí v nově zrekonstruovaných prostorách v areálu Chemparku v Litvínově Záluží a studentům nabízí i přímou účast v novém výzkumně vzdělávacím centru UniCRE. V současné době zde studuje 52 posluchačů, kteří se do centra přesunuli z dosluhující pobočky v nedalekém Mostě.

Studenti mají k dispozici tři bakalářské studijní obory – Chemie a chemické technologie, Technologie potravin, Alternativní energie a životní prostředí. Pro budoucí magistry je připraven obor Chemie a technologie paliv a prostředí.

Univerzitní centrum mimo to nabízí služby zaměstnancům Unipetrolu, kteří si zde mohou prohloubit své vzdělání a dovednosti. Organizuje také aktivity tzv. třetí role, mezi něž patří univerzita třetího věku nebo informační a poradenské služby.

„Chceme se také zaměřit na propagaci přírodovědného a technického studia, všestrannou podporu základních a středních škol v regionu, zahraniční spolupráci či odborné semináře,“ doplňuje prof. Zdeněk Bělohlav, prorektor pro pedagogiku na VŠCHT Praha a autor idey celého projektu univerzitního centra.

Fotogalerie otevření Univerzitního centra

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček
Rektor VŠCHT Praha provádí novým centrem hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka
Podpis regionální sektorové dohody pro oblast chemického průmyslu
Slavnostní přestřižení pásky
Studenti VŠCHT Praha v laboratořích UniCRE
Studenti VŠCHT Praha v laboratořích UniCRE2
CEO Unipetrolu Marek Switajewski

Aktualizováno: 24.4.2015 14:38, Autor: Petra Karnetová

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit plnou verzi