Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → VŠCHT Praha zahájila v Kralupech nad Vltavou stavbu vědecko-technického parku zaměřeného na stavební chemii
iduzel: 5742
idvazba: 6497
šablona: stranka
čas: 28.3.2024 23:37:52
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 5742
idvazba: 6497
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/popularizace/media/tiskove-zpravy/5336/vtp'
iduzel: 5742
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1473/5336/5742
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

VŠCHT Praha zahájila v Kralupech nad Vltavou stavbu vědecko-technického parku zaměřeného na stavební chemii

V centru města Kralupy nad Vltavou, kde se nachází několik budov bývalých průmyslových podniků, byla počátkem července 2013 zahájena výstavba vědecko-technického parku (VTP) zaměřeného na stavební chemii. Rekonstrukce budovy bývalého mlýna na VTP je součástí revitalizace centra města, kterou zahájila v letošním roce přestavba budovy nového městského úřadu v těsném sousedství.

Výstavbu pro Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze (VŠCHT Praha) provede liberecká stavební firma SYNER s.r.o., která zvítězila ve výběrovém řízení a ve smlouvě se zavázala k termínu dokončení stavby v červnu 2014. Pokud bude tento termín dodržen a bez prodlev proběhne i instalace vnitřního vybavení a přístrojů, bude moci VTP zahájit činnost v druhé polovině roku 2014. Stavební práce a vybavení budovy budou pokryty finanční dotací z programu Prosperita z Operačního programu podnikání a inovace MPO ČR. Příjemcem této dotace je VŠCHT Praha s tím, že udržitelnost je požadována na období 10 let.

Zaměřením kralupského VTP je stavební chemie. Provozovatelem je VŠCHT Praha ve spolupráci se stavební fakultou a ostatními fakultami ČVUT v Praze. Cílem projektu je realizace přenosu výsledků výzkumu a nových poznatků do praxe v oblasti stavebnictví, výroby stavebních hmot a vyspělých materiálů. Dalším směrem je provádění náročných zkoušek a expertíz vyžadovaných stavebními firmami a dalšími uživateli z příbuzných oborů. VTP bude vybaven špičkovou technikou různých oborů instrumentální analýzy, přístroji pro studium užitných vlastností materiálů a jejich dlouhodobého chování v různých podmínkách. Na několika zařízeních lze provádět experimentální malotonážní výrobu. V budově VTP vznikne vedle laboratoří a technologických prostor také multimediálně vybavená aula a prostory pro vzdělávací aktivity a expozice.

Hlavní skupinu pracovníků VTP vytvoří převážně mladí výzkumní pracovníci a studenti magisterského nebo doktorského studia, dále zde budou zaměstnáni laboranti, techničtí pracovníci, administrativa a správa parku. Počet zaměstnanců, výzkumných pracovníků a studentů se může pohybovat okolo šedesáti, a to v závislosti na rozsahu řešených projektů a zakázek průmyslové sféry.

VTP_Kralupy_pohled_ji__n___web.jpg

Jižní pohled na vědecko-technický park Kralupy nad Vltavou

VTP_Kralupy_pohled_severn___web.jpg
Severní pohled na vědecko-technický park Kralupy nad Vltavou

Aktualizováno: 19.9.2014 11:23, Autor:

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit plnou verzi