Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Chcete ochutnat španělskou paellu nebo americký steak?
iduzel: 5802
idvazba: 6564
šablona: stranka
čas: 28.3.2024 22:55:22
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 5802
idvazba: 6564
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/popularizace/media/tiskove-zpravy/5683/5802'
iduzel: 5802
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1473/5683/5802
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Chcete ochutnat španělskou paellu nebo americký steak?

Dne 9. května 2012 pořádá mezinárodní studentská organizace International Student Club při Českém vysokém učení technickém v Praze ve spolupráci s Erasmus Student Club při Vysoké škole chemicko-technologické v Praze akci nazvanou International Day. Jedná se o prezentaci odlišných kultur a tradic, které budou prezentovat přímo studenti z ČVUT a VŠCHT Praha. International Day se uskuteční mezi 9. a 16. hodinou před Národní technickou knihovnou v Praze – Dejvicích.

„Cílem naší prezentace je předat zájemcům řadu užitečných informací o studiu v zahraničí, dát jim příležitost poznat cizí kultury, předat informace o možnostech studia na ČVUT, nabídnout spoustu zábavy a také odbourat jakékoli obavy z komunikace s cizinci a ze studia v zahraničí,“ uvedla Michaela Bálková, studentka ČVUT v Praze a jedna z organizátorů akce.  

Mezi hosty prezentace najdete instituce, jako například Dům zahraničních služeb (DZS - FM EHP/Norska, program Aktion), Národní agenturu pro evropské vzdělávací programy (NAEP), oddělení zahraničních styků ČVUT (OZS – mimoevropské studijní  programy a Evropská kancelář ČVUT - program ERASMUS, Leonardo). Chybět nebudou ani studenti, kteří již absolvovali výjezd, ať už v rámci programu Erasmus či v rámci mimoevropských bilaterálních smluv. Ti rádi předají návštěvníkům své zkušenosti ze zahraničí a zodpoví na všechny dotazy.

Před vchodem do knihovny budou připraveny stánky reprezentované studenty různých národností, ať už evropských či ze vzdálenějších koutů světa, ve kterých bude možné ochutnat jejich tradiční pochutiny a nápoje, dozvědět se něco více o místních zvycích a především se bude možné informovat o kvalitě tamních univerzit a možnostech studia na nich.

Na programu budou živá hudební a taneční vystoupení, např. salsa, street dance a korejské tance, kterých se budou  moci zúčastnit i návštěvníci akce. Připraveny jsou také workshopy, např. na téma origami, v němž bude možné vyzkoušet si své manuální schopnosti a přiučit se něčemu novému. Pro sportovní nadšence budou připraveny zajímavé pohybové soutěže a pro horlivé myslitele zábavné vědomostní soutěže.

Celý program bude doplněn o interarktivní ukázku vědeckých aktivit a práce studentů jak Českého vysokého učení technického v Praze, tak Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a to, např. netradiční výrobou zmrzliny

„International Day je jedinečnou příležitostí, jak se dozvědět o možnostech studia v zahraničí, zároveň se seznámit s odlišnými kulturami, vyzkoušet si své znalosti, zasportovat si a pobavit se,“ uzavírá Michaela Bálková.

Vstup na akci je zdarma.
Více informací najdete na webových stránkách: www.isc.cvut.cz/id

Kontakt pro média:
Michaela Bálková, PR zástupkyně mezinárodního studentského klubu ISC při ČVUT
tel.: 732 488 122
e-mail: balkova.michaela@gmail.com

šířka 450px

Aktualizováno: 12.9.2014 15:32, Autor:

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit responzivní verzi