Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Profesor Melzoch jmenován rektorem
iduzel: 5808
idvazba: 6570
šablona: stranka
čas: 28.3.2024 17:40:05
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 5808
idvazba: 6570
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/popularizace/media/tiskove-zpravy/5684/5808'
iduzel: 5808
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1473/5684/5808
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Profesor Melzoch jmenován rektorem

Novým rektorem Vysoké školy chemicko-technologické v Praze jmenoval dnes na Pražském hradě prezident republiky Václav Klaus prof. Ing. Karla Melzocha, CSc.

šířka 215px
Profesora Melzocha zvolil v říjnu letošního roku Akademický senát VŠCHT Praha kandidátem na rektora. Podle vysokoškolského zákona rektora jmenuje a odvolává na návrh akademického senátu veřejné vysoké školy prezident republiky. Návrh se podává prostřednictvím ministra školství, mládeže a tělovýchovy. Profesor Melzoch působí na VŠCHT Praha od roku 1984, v posledních letech jako děkan Fakulty potravinářské a biochemické technologie.

Profesor Melzoch se ujme funkce k 1. lednu 2012

Životopis nového rektora VŠCHT Praha:
Prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. se narodil v roce 1958 v Praze. Titul Ing. získal na VŠCHT Praha v oboru kvasné chemie a technologie v roce 1982 a v roce 1989 titul CSc. ve stejném oboru. V roce 1997 byl jmenován docentem v oboru biotechnologie o deset let později ve stejném oboru profesorem. Na VŠCHT Praha působí nepřetržitě od roku 1984, zastával funkci proděkana Fakulty potravinářské a biochemické technologie, od roku 2002 je vedoucím Ústavu kvasné chemie a bioinženýrství na této fakultě a od roku 2006 jejím děkanem.

Profesor Melzoch se stal významnou osobností v oboru biotechnologií, ve své vědecko-výzkumné a pedagogické činnosti se zaměřuje na produkci biopaliv (bioethanol, biobutanol...), komplexní využití a zpracování biomasy a odpadů ze zemědělství a potravinářských výrob, bioinženýrství, separační procesy, down-stream processing, řízení a modelování bioprocesů; aplikovanou mikrobiologii, fyziologii mikroorganismů, fermentační technologie – lihovarství, vinařství, výrobu alkoholických nápojů, organických rozpouštědel, organických kyselin, antibiotik, výrobu mikrobiální biomasy, ergosterolu, atd. Zastává funkce v řadě mezinárodních i národních odborných společnostech, přednáší, zabývá se expertní a posuzovatelskou činností v oblasti potravinářského a biotechnologického průmyslu a působil v organizačních výborech mnoha významných konferencí. Podílí se a koordinuje řešení řady tuzemských a zahraničních grantů orientovaných na problematiku biotechnologií.

Aktualizováno: 19.9.2014 12:47, Autor:

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit responzivní verzi