Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Úspěch na mezinárodní scéně
čas: 20.4.2024 15:27:18
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1473/5757/6270

Úspěch na mezinárodní scéně

Student  Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ing. Roman Kodým získal cenu za své vystoupení na mezinárodní konferenci PERMEA 2009. Jeho přednáška prezentovala výsledky  práce vědeckého týmu (Ing. František Vlasák, doc. Dalimil Šnita a Prof. Karel Bouzek) na Ústavu anorganické technologie Fakulty chemické technologie VŠCHT Praha. Tato práce vznikla ve spolupráci firmou Mega a.s.. Pojednání o matematickém modelování hydrodynamiky proudění v elektrodialyzéru řeší zjednodušeně řečeno zařízení, které je např. schopné odsolovat mořskou vodu a produkovat tak vodu pitnou.

Ocenění, kterého se doktorandovi z VŠCHT Praha dostalo, je dalším důkazem, jak zajímavé výsledky mohou vzniknout ze spolupráce akademického pracoviště s průmyslem. Cena na prestižní konferenci není prvním oceněním zmíněného řešitelského týmu. Již v loňském roce získal cenu Synergie za projekt věnovaný podobnému tématu.

Ing. Roman Kodým vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. V průběhu studia pobýval na stážích v Norsku a v Německu.  V budoucnosti se chce dále věnovat akademické práci v domovskému ústavu. „Cena pro mě znamená především povzbuzení a jsem rád, že se naše téma líbilo akademické obci, i že má praktické uplatnění. Protože chci v akademické sféře pokračovat, určitě je jejím přínosem i z hlediska prosazení se v odborné komunitě“ dodává oceněný Ing. Roman Kodým.

Mgr. Ivana Picková
Oddělení vnitřní a vnější komunikace VŠCHT Praha
Technická 5, 166 28 Praha
tel.: (+ 420) 220 444 159