Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Veřejnost → Pro média → VŠCHT Praha v médiích → Spotřebitelská poradna ČRo Dvojka → Archiv vystoupení
iduzel: 5159
idvazba: 5751
šablona: stranka_ikona
čas: 19.4.2024 20:19:45
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 5159
idvazba: 5751
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/popularizace/media/v-mediich/5155/5159'
iduzel: 5159
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1474/5155/5159
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Archiv vystoupení

2017

16. 2. 2017
Proč pít kefír? Pomáhá našemu imunitnímu systému a zaručí nám dlouhověkost?

Ing. Šárka Horáčková, CSc. navštívila ve čtvrtek 16. 2. 2017 Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojky, ve které hovořila na téma fermentované mléčné výrobky. Paní inženýrka se ve svém povídání zaměřila mimo jiné na vyvrácení mýtu o škodlivosti konzumace mléka pro dospělého člověka, zabývala se otázkou, zda lidé, kteří špatně tráví laktózu, mohou konzumovat fermentované mléčné výrobky, a vysvětlila, jak fermentované mléčné výrobky přispívají k rozvoji našeho imunitního systému. V rozhovoru s paní inženýrkou Horáčkovou se také dozvíte, kolik bakterií vlastně žije v našich střevech, jaký je rozdíl mezi probiotiky a prebiotiky nebo proč nám příroda umožnila konzumovat mléko v dospělosti.
Přepis rozhovoru.

19. 1. 2017
Pravda a mýty o celozrnném pečivu
Doc. Ing. Josef Příhoda, CSc. navštívil ve čtvrtek 19. 1. 2017 Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojky, ve které se zaměřil na cereální výrobky z tmavých mouk. Pan docent hovořil o tom, proč jsou tmavé mouky výživově bohatší, jak probíhá průmyslové mletí nebo jak je to s dobarvováním tmavé mouky. V rozhovoru se pan docent také vyjádřil k trendu bezlepkových potravin a zmínil, jaké úskalí má cereální strava. Pan docent v pořadu zodpověděl, jak je to s koncentrací těžkých kovů a pesticidů u povrchu zrna, zda je důvod, aby bylo cereální pečivo dražší, proč je déle kynoucí chléb chutnější,...
Přepis rozhovoru.

 

Archiv 2016
Archiv 2015

Archiv 2014

Archiv 2013

Archiv 2012
Archiv 2011
Archiv 2010
Archiv 2009

 

Aktualizováno: 1.5.2017 22:22, Autor: Oddělení komunikace


KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit plnou verzi