Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
iduzel: 12472
idvazba: 14834
šablona: stranka_ikona
čas: 28.3.2024 20:21:59
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 12472
idvazba: 14834
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/popularizace/media/v-mediich/poradna/5159/12472'
iduzel: 12472
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1474/5155/5159/12472
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Archiv 2011

13. 12. 2011
Etanol není jediný alkohol
O alkoholických nápojích, jejich výrobě, ale i o náhražkách, o tom, jaké jsou dávky přiměřené a spoustě dalších věcí besedoval s posluchači ČRo 2 Praha prof. Ing. Mojmír Rychtera, CSc. z Ústavu kvasné chemie a bioinženýrství Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT Praha. 

15. 11 2011
Kvalita masných výrobků
Jak si máme vybrat kvalitní masný výrobek? Nejen na tuto otázku odpovídal v Poradně ČRo 2 Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. z Ústavu konzervace potravin a technologie masa VŠCHT v Praze.

18. 10. 2011
Alespoň jedno dobré jídlo denně
Úterní poradna Dvojky ČRo patřila otázce, jak zdravá výživa využívá luštěniny. Na toto téma hovořila prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. z VŠCHT Praha.

21. 9. 2011
Cukr - přirozený zdroj energie
Hostem ČRo 2 byl odborník a sběratel cukru prof. Ing. Zdeněk Bubník, CSc. Tématem poradny byla tato sladká surovina, její druhy a vliv na lidské zdraví.

24. 8. 2011
Na chvíli v mrazícím boxu
Jak máme správně zamrazovat potraviny tak, aby nám nezpůsobily újmu na zdraví, radil poslucháčům ČRo 2 Praha Dr. Ing. Miroslav Čeřovský z VŠCHT v Praze.

26. 7. 2011
Vliv teploty na potraviny
Co vedra dělají s potravinami, jaké potraviny kupovat, jak je uchovávat v letních teplotách. Na ČRo 2 na toto téma hovořila doc. RNDr. Pazlarová, CSc. z FPBT.

28. 6. 2011
O luštěninách v rozhlase
Jak zacházet s luštěninami v kuchyni, co obsahují a jak se vypořádat s jejich nepříznivými vedlejšími účinky- to bylo téma úterní Spotřebitelské poradny ČRo2, o kterém hovořila prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. z FPBT.

31. 5. 2011
Jak udržet počty mikroorganismů na přijatelné úrovni?
V úterní Poradně pro spotřebitele v Českém Rozhlase 2 Praha objasňovala doc. RNDr. Jarmila Pazlarová, CSc. z FPBT legislativní rámec mikrobiologického zkoumání potravin v EU.

3. 5. 2011
Pro bios = pro život
O účinku probiotik na lidské zdraví hovořila a na dotazy posluchačů odpovídala v Poradně pro spotřebitele Ing. Šárka Horáčková, CSc. z FPBT.

5. 4. 2011
Máslo vs. rostlinné tuky
Použít při pečení máslo či rostlinný tuk? Co je zdravější a chutnější? Měli bychom v rámci svého zdraví dát opravdu přednost rostlinným tukům? Prof. Ing. Jana Dostálová CSc. z VŠCHT Praha radila posluchačům v dubnové Poradně pro spotřebitele.

9. 3. 2011
Ne všechno přírodní je zdravé
Hostem Poradny v Českém rozhlase 2 – Praha byla v úterý 8. března prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. Tématem byla nebezpečí přírodních toxinů.

14. 2. 2011
Kvalita pečiva u nás
V Poradně pro spotřebitele Českého rozhlasu 2 Praha, která se nově vysílá v úterý, diskutoval s posluchači o kvalitě pečiva doc. Ing. Josef Příhoda, CSc.

25. 1. 2011
O drůbežím mase
V poslední pondělní Poradně pro spotřebitele na ČRo2 odpovídala na dotazy posluchačů doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Aktualizováno: 8.1.2015 11:34, Autor:

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit plnou verzi