Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
iduzel: 12475
idvazba: 14837
šablona: stranka_ikona
čas: 26.5.2019 11:26:10
verze: 4588
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Archiv 2013

12. 12. 2013
Rostlinné tuky jsou zdravější než živočišné
Prof. Jana Dostálová z Ústavu analýzy potravin a výživy v úterý diskutovala v pravidelné Poradně ČRo 2 Praha s posluchači na téma „Tuky na vánoční pečení“.

27. 11. 2013
Není majonéza jako majonéza
V poslední Poradně pro spotřebitele na ČRo 2 si Dr. Ing. Miroslav Čeřovský z Ústavu konzervace potravin povídal s posluchači o lahůdkářských výrobcích. 

16. 10. 2013
O skle a jeho kvalitě 
Prof. Aleš Helebrant, děkan Fakulty chemicko-technologické, v úterý diskutoval v pravidelné Poradně ČRo Praha s posluchači na téma "Sklo". Odpovídal na dotazy týkající se vzhledu a kvality broušeného skla, výhod skleněných nádob oproti nádobám plastovým, použití křišťálového skla pro alkoholové nápoje a mnoho dalšího.

20. 9. 2013
O pečivu v rozhlase
Ing. Marcela Sluková z Ústavu sacharidů a cereálií v úterý diskutovala v pravidelné Poradně ČRo Praha s posluchači na téma Chléb a pečivo- jeho druhy i kvalita. Záznam najdete zde.

20. 8. 2013
Výživa a sója
Prof. Jana Dostálová z Ústavu analýzy potravin a výživy navštívila 20. 8. 2013 spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojka, kde odpovídala na telefonické a elektronické dotazy posluchačů na téma „Sója". Věnovala se otázkám týkající celiakie, bezpečné hranici konzumaci sójových bobů, geneticky upravované sóji a mnoha dalším atributům. 

23. 7. 2013
Čaj, voda nebo sodovka?
Prof. Jana Dostálová z Ústavu analýzy potravin a výživy navštívila 23. 7. 2013 spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojka, kde odpovídala na telefonické a elektronické dotazy posluchačů na téma „pití v různých podobách“. Věnovala se otázkám týkající se množství přijmu tekutin za den, jaké druhy nápojů konzumovat a mnoha dalším atributům.

29. 5. 2013
Kvalitu potravin určuje dlouhá řada atributů
Ing. Jan PIVOŇKA z Ústavu konzervace potravin navštívil 28. 5. 2013 spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojka, kde odpovídal na telefonické a elektronické dotazy posluchačů na téma „kvalita potravin“. Věnoval se otázkám týkající se senzorických vlastností potravin, bezpečnosti a mnoha dalším atributům.

1. 5. 2013
Přednost bychom měli dávat masu méně tučnému
Paní prof. Jana Dostálová z Ústavu analýzy potravin a výživy navštívila 30. 4. 2013 spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu 2 Praha, kde odpovídala na telefonické a elektronické dotazy na téma „Maso na grilování“. 

6. 3. 2013
Od nejlevnějších prostředků nemůžeme čekat, že by praly
Prof. Ing. Jan Šmidrkal, CSc. z Ústav mléka, tuků a kosmetiky navštívil 5. 3. 2013 spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu 2 Praha, kde odpovídal na telefonické a elektronické dotazy posluchačů na téma „Domácí chemie, praní a mytí“.

7. 2. 2013
Jak vybírat maso?
O mase, kvalitě masných výrobků i o tom, proč není nutné se obávat tmavě červeného hovězího masa hovořil 5. 2. 2013 v ČRo 2 Praha prof. Ing. Petr Pipek, CSc.
Záznam pořadu naleznete zde

8. 1. 2013
Co skrývají potravinářské obaly?
Hostem poradny ČRo 2 Praha byla tentokrát doc. Ing. Jaroslav Dobiáš, CSc z FPBT, který hovořil o použití a vlastnostech potravinářských obalů.

Aktualizováno: 8.1.2015 11:34, Autor:

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

VŠCHT Praha
na sociálních sítích
zobrazit plnou verzi