Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
iduzel: 30011
idvazba: 38199
šablona: api_html
čas: 19.9.2020 09:14:28
verze: 4723
uzivatel:
remoteAPIs: https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/
branch: trunk
Obnovit | RAW

Plynová chromatografie v analýze potravin a přírodních produktů

Přednáška Cvičení/laboratoř
2019, zimní semestr
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Po
Út
St
Čt
Examinace zkouška
Jazyk výuky čeština
Úroveň doktorský předmět
Garant prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D.
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Anotace

Výuka předmětu je zaměřena na popis optimalizace jednotlivých parametrů při vývoji metod v plynové
chromatografii při stanovení různých složek potravin a přírodních produktů, tj. nástřikové techniky, separace látek ?
výběr vhodné kolony, výběr detektoru. Pozornost bude věnována identifikaci problémů, které mohou v průběhu
vývoje analytických metod nastat a možnostem jejich řešení.

Sylabus

- Vymezení oboru plynové chromatografie, příprava vzorků
- Kolony pro GC, vliv parametrů a nastavených podmínek na separační účinnost
- Nástřikové techniky a jejich optimalizace
- Detektory pro GC jejich volba pro konkrétní analytický úkol a optimalizace provozu
- Dvourozměrná GC, optimalizace volby a nastavení systému
- Strategie identifikace a kvantifikace v GC
- Matriční efekty a možnosti jejich eliminace
- Příklady praktických aplikací - případové studie


Literatura

xxx

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

VŠCHT Praha
na sociálních sítích
zobrazit plnou verzi