idvazba: 72894
šablona: stranka
čas: 1.7.2022 21:52:34
verze: 5054
uzivatel:
remoteAPIs: https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/program?weburl=/studium/studijni-programy/studijni-plany-bc
branch: trunk
Obnovit | RAW
![]() |
Technologie potravin
Bakalářský program,
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Zajistit dostatek kvalitních a bezpečných potravin patří mezi základní úkoly moderní společnosti. Výroba potravin má dlouhou tradici a současné globální problémy nám ukazují, že soběstačnost je v této oblasti nikoliv luxusem, nýbrž nutností. Během studia u nás dokonale porozumíte všem aspektům moderní i tradiční výroby potravin. Abyste se stali špičkovými odborníky v oboru technologie potravin, potřebujete chápat celou řadu dalších vědních oborů, jako jsou například chemie a biologie. Studijní program je doplněn i potřebným počtem laboratorních kurzů, které vám spolu s bakalářskou prací umožní praktickou aplikaci získaných teoretických znalostí. Předností tohoto studijního programu je velmi úzká spolupráce s průmyslem a orientace na řešení aktuálních témat. V neposlední řadě se během studia seznámíte s celou řadou potravinářských technologií a naučíte se, jak se potraviny vyrábí v řemeslném i průmyslovém měřítku. Nedílnou součástí tohoto studijního programu je také problematika výživy, bezpečnosti potravin, hygieny či ekonomiky a managementu. Tento program je kromě Prahy možné studovat také v Univerzitním centru v Litvínově.
Uplatnění
Detaily programu
|