Prosím čekejte...
stdClass Object
(
    [nazev] => Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => Oficiální stránky Vysoké školy chemicko-technologické - moderní vědecké instituce se špičkovým uplatněním absolventů.
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => 
    [indexace] => 1
    [obrazek] => 0003~~Cwt29gjRTcsv0vV3BwA.jpg
    [ga_force] => 
    [cookie_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => zSH2Mh_yqm4NLfi9h6dswY5h3oQAwDQa_Ng7v7QLuQo
    [ga_account] => 
    [ga_domain] => 
    [ga4_account] => G-VKDBFLKL51
    [gtm_id] => GTM-MLPTFM
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 13.09.2014
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [htmlheaders] => 
    [newurl_domain] => 'www.vscht.cz'
    [newurl_jazyk] => 'cs'
    [newurl_akce] => '[cs]'
    [newurl_iduzel] => 
    [newurl_path] => 1/4111/942
    [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS
    [iduzel] => 942
    [platne_od] => 12.03.2024 18:03:00
    [zmeneno_cas] => 12.03.2024 18:03:33.259655
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž
    [canonical_url] => 
    [idvazba] => 1969
    [cms_time] => 1711661488
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
            [aktualizovano] => Aktualizováno
            [autor] => Autor
            [paticka_adresa] => KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA [paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON [paticka_budova_a_popis] => Rektor, Oddělení komunikace, Centrum informačních služeb [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Děkanáty fakult: FCHT, FTOP, FPBT, FCHI, Pedagogické oddělení, Výpočetní centrum, Zahraniční oddělení, Kvestor [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, Praktický lékař [paticka_odkaz_mail] => mailto:info@vscht.cz [stahnout] => Stáhnout [top_login] => Přihlášení [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/vscht [social_fb_title] => Facebook VŠCHT Praha [social_tw_odkaz] => https://twitter.com/vscht [social_tw_title] => Twitter VŠCHT Praha [social_yt_odkaz] => https://www.youtube.com/user/VSCHTPraha [social_yt_title] => Youtube VŠCHT Praha [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT Praha [logo] => logo VŠCHT [more_info] => více informací [top_search_placeholder] => hledat... [odpocet_dny] => dní [odpocet_hodiny] => hodin [odpocet_minuty] => minut [odpocet_vteriny] => vteřin [zobrazit_kalendar] => zobrazit kalendář [logo_href] => / [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [paticka_budova_2_popis] => [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve [archiv_novinek] => Archiv novinek [submenu_novinky_rok_title] => Zobrazit novinky pro daný rok. [adresa_url] => [paticka_mapa_alt] => Kontakt [den_kratky_5] => pá [den_kratky_4] => čt [den_kratky_3] => st [den_kratky_1] => po [den_kratky_0] => ne [den_kratky_2] => út [den_kratky_6] => so [zobrazit_vice_kalendar] => více zde → [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [novinky_archiv] => Archiv novinek [intranet_odkaz] => https://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [hledani_nadpis] => Vyhledávání [search_placeholder] => hledat [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => logo VŠCHT [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit responzivní verzi [paticka_mapa_odkaz] => https://www.vscht.cz/kontakt [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [copyright] => [preloader] => Prosím čekejte... [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [hledani_platnost] => platnost: [hledani_platnost_do_neomezene] => neomezeně [hledani_platnost_od_veku] => od věků [novinka_publikovano] => Publikováno: [novinka_datum_konani] => Datum konáni: [social_in_odkaz] => https://www.instagram.com/vschtpraha [social_in_title] => Instagram VŠCHT Praha [social_li_odkaz] => https://www.linkedin.com/school/vysok%C3%A1-%C5%A1kola-chemicko-technologick%C3%A1-v-praze/ [social_li_title] => LinkedIn VŠCHT Praha ) [poduzel] => stdClass Object ( [993] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [995] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 995 [canonical_url] => //www.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [996] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 996 [canonical_url] => //www.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [997] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 997 [canonical_url] => //www.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 993 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [994] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [1001] => stdClass Object ( [nazev] => Vysoká škola chemicko-technologická v Praze [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, univerzita, která nabízí široké spektrum studijních oborů, týkajících se nejen chemie. [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [obrazek] => 0002~~S60oSS3KTC0yNAEA.jpg [pozadi] => [iduzel] => 1001 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1011] => stdClass Object ( [nazev] => Vysoká škola chemicko-technologická v Praze [seo_title] => Škola [seo_desc] => VŠCHT Praha je prestižní vysoká škola s rodinnou atmosférou. [autor] => Oddělení komunikace [autor_email] => info@vscht.cz [obsah] =>

Vítejte ve světě moderní chemie

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze je přirozeným centrem prvotřídního vzdělávání a výzkumu v oblastech chemie a potravinářství. Patří mezi největší tuzemské instituce zaměřené na technickou chemii, chemické a biochemické technologie, materiálové a chemické inženýrství, potravinářství a výživu, životní prostředí a ekonomiku a management.

 

VŠCHT Praha - Výzva, která se vyplatí

 

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1011 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /skola [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1013] => stdClass Object ( [nazev] => Fakulty, ústavy [seo_title] => Fakulty, ústavy [seo_desc] => Počty ústavů, studentů, absolventů a akademických pracovníků na jednotlivých fakultách. [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1013 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /fakulty [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [71788] => stdClass Object ( [nazev] => Studium [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 71788 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [1014] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => Věda a výzkum na VŠCHT Praha, kontakty, projekty, ocenění vědeckých a výzkumných výstupů. [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => oko [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

VŠCHT Praha je technickou vysokou školou univerzitního typu s hlavním zaměřením na oblast technické chemie, chemické a biochemické technologie, materiálového a chemického inženýrství, potravinářství a životního prostředí. Její moderní vybavení a rozsáhlý vědecko-výzkumný potenciál ji předurčují k výchově špičkových odborníků pro průmyslovou praxi, výzkum a vývoj i státní správu.

VŠCHT Praha je členěna na čtyři fakulty. Vyniká propojením vzdělávací činnosti s velice kvalitním výzkumem, jak základním, tak i aplikovaným. Vědecké týmy všech fakult VŠCHT Praha se intenzivně zapojují do programů národní i mezinárodní spolupráce ve vědě, výzkumu a inovacích. Jak metodickou, tak administrativní podporu vědcům při podávání projektových žádostí i během řešení projektů poskytuje Projektové centrum.

Komercializaci aplikovaného výzkumu považuje VŠCHT Praha za významnou součást svých aktivit. Proto zde funguje Oddělení pro výzkum a transfer technologií, které svou činností přispívá ke zvýšení komercializace výsledků a vyhledávání nových příležitostí spolupráce s aplikační sférou. V roce 2015 VŠCHT Praha otevřela vědecko-technický park - Technopark Kralupy, který je zaměřený na stavební chemii, materiálové inženýrství a související obory. Jeho fungování hraje v transferu znalostí na VŠCHT Praha důležitou roli.

Dále Oddělení pro výzkum a transfer technologií zprostředkovává jak vědcům, tak studentům interní granty, nabízí možnosti získání cen i účasti na soutěžích nebo zve na studentské konference.

VŠCHT Praha chce být atraktivní institucí pro mladé vědce, proto Projektové centrum aktivně podporuje uchazeče, kteří zde chtějí realizovat svůj vědecko-výzkumný projekt např. v rámci Akce Marie Skłodowska-Curie. Dále mají mladí vědci příležitost se ucházet o prestižní startovací grant - Fond Dagmar Procházkové, pomocí kterého mohou vybudovat svoji vlastní výzkumnou skupinu na VŠCHT Praha. Postdoktorandům se dostává široké podpory v rozšiřování jejich výzkumných zkušeností prostřednictvím mezinárodní mobility.

VŠCHT Praha se aktivně zapojuje do mezinárodní integrace rozšiřováním a prohlubováním spolupráce v oblasti vědecko-výzkumné i pedagogické s evropskými i mimoevropskými partnery. Základními pilíři těchto aktivit jsou vědecko-výzkumné projekty, meziuniverzitní smlouvy o spolupráci a Erasmus+ smlouvy, stejně tak jako vytváření a akreditace společných studijních programů se zahraničními univerzitami.

V rámci příprav na HR Award se VŠCHT Praha zavázala vytvářet přátelské pracovní podmínky, podporovat profesní rozvoj a uplatňovat transparentní postupy přijímání pracovníků: Zázemí pro zaměstnance spoluvytváří Personální odbor spolu s Welcome center, které podporuje zaměstnance přijíždějící ze zahraničí - počínaje podporou s vízovým procesem až po poskytnutí informací k všednímu dni v Praze. ​A aby byla atraktivní a přívětivou institucí pro všechny zaměstnance i studenty, klade VŠCHT Praha důraz na genderovou rovnost. Proto zde jako součást Plánu genderové rovnosti (Gender equality plan) vznikl akční plán, který je pro dosažení zmiňované genderové rovnosti důležitým vodítkem.

[urlnadstranka] => [iduzel] => 1014 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1015] => stdClass Object ( [nazev] => Spolupráce [seo_title] => Spolupráce [seo_desc] => Spolupráce [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VŠCHT Praha tradičně patří k předním českým výzkumným pracovištím s intenzivní spoluprací s průmyslovou praxí. Výzkumní pracovníci z VŠCHT Praha participují na řadě výzkumných projektů financovaných z veřejných zdrojů v rámci projektů tuzemských poskytovatelů (TA ČR, MPO – TIP, MZe – NAZV, MV – Bezpečnostní výzkum, …) i z neveřejných zdrojů v rámci přímé smluvní spolupráce s podnikatelskými subjekty.

V rámci aplikovaného výzkumu je prováděn koncepční výzkum a vývoj s aktivním zapojením studentů doktorských a magisterských studijních programů. V rámci smluvního výzkumu s podnikatelskými subjekty jsou pak zpravidla řešeny aktuální technologické a analytické problémy. Výhodou je, že VŠCHT Praha je při řešení požadavků technologické praxe velmi flexibilní a je schopna rychlé reakce na vzniklou situaci. To zvyšuje její konkurenceschopnost mezi ostatními subjekty na trhu.

Na specializační výuce v rámci jednotlivých ústavů VŠCHT Praha se podílí řada významných odborníků z aplikační sféry. Jde například o odborníky z farmaceutického průmyslu, petrochemického průmyslu a z oblasti odpadového hospodářství. Odborníci působí především v navazujícím magisterském studiu.

Vědecko-výzkumná oblast má také významný nadregionální charakter, kde téměř 70 % partnerů aplikovaného výzkumu má sídlo mimo Prahu. VŠCHT Praha zaujímá v řadě především technologických oborů výsadní postavení v rámci ČR (např. technologie vody, technologie paliv, anorganické technologie, biotechnologie, potravinářské technologie).

V souladu s dlouhodobým záměrem se VŠCHT Praha aktivně zapojuje do mezinárodní integrace a rozšiřuje a prohlubuje spolupráci v oblasti vědecko-výzkumné i pedagogické s evropskými i mimoevropskými partnery. Základními pilíři těchto aktivit jsou mezinárodní vědecko-výzkumné projekty, meziuniverzitní smlouvy o spolupráci a na ERASMUS, společné studijní programy se zahraničními univerzitami. VŠCHT Praha má téměř 70 aktivních meziuniverzitních smluv o spolupráci a 130 bilaterálních smluv ERASMUS. Aktivní účast akademických pracovníků a studentů v mezinárodních projektech a programech vede k navazování nových kontaktů a rozšiřování oblastí spolupráce jak z hlediska obsahového, tak i geografického. Zájem o uzavírání nových smluv ze strany zahraničních partnerů je trvalý, ze strany VŠCHT Praha je prioritou uzavírat takové smlouvy, u kterých je předpoklad oboustranné akademické spolupráce a reciprocity studentských a vědeckých mobilit.

Neustále pokračuje úsilí zaměřené na rozšiřování možností studia na zahraničních univerzitách pro studenty VŠCHT Praha. Kromě dlouhodobých studijních pobytů byly díky rozvojovým projektům i dalším zdrojům výrazně podpořeny i krátkodobé pobyty, které umožnily studentům účastnit se intenzivních odborných kurzů, workshopů, konferencí a seminářů. 

Velká pozornost je věnována zahraničním studentům a hostujícím odborným pracovníkům.Nabídka pro zahraniční zájemce o studium se promítá do akreditace bakalářských a magisterských studijních programů vyučovaných v angličtině a k realizaci mezinárodních magisterských programů ERASMUS MUNDUS, rovněž vyučovaných v angličtině.  

Úspěšnou formou propagace VŠCHT Praha vedoucí ke zvýšení zájmu o spolupráci je pořádání mezinárodních vědeckých konferencí a seminářů přímo v prostorách školy. 

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1015 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /spoluprace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [39285] => stdClass Object ( [nazev] => Zaměstnání - kariéra na VŠCHT [seo_title] => Zaměstnání - kariéra na VŠCHT [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 39285 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /kariera [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [5161] => stdClass Object ( [nazev] => Veřejnost - popularizace, média [seo_title] => Veřejnost [seo_desc] => [autor] => Oddělení komunikace [autor_email] => info@vscht.cz [obsah] =>

Oddělení komunikace

 

Michal JanovskýMgr. Michal Janovský

b Michal.Janovsky@vscht.cz
e 220 444 159
e 733 690 543
místnost: A205a

 

Vedoucí oddělení

 

Petra Karnetová Ing. Petra Karnetová, Ph.D.

b Petra.Karnetova@vscht.cz
: 603 551 571

 

Popularizační akce: Veletrh vědy a VědaFest

 

Jan KřížMgr. Jan Kříž

Jan2.Kriz@vscht.cz
e 220 443 799
místnost A318

 

Webová prezentace VŠCHT

 

Bára UhlíkováBára Uhlíková

b Bara.Uhlikova@vscht.cz

e 220 444 443

místnost A205

 

Seznamovací kurzy, popularizace, veletrhy, akce školy, otevřená univerzita

 

Barbora StrasserováBara Strasserova

b strasseb@vscht.cz

 

Sociální sítě

 

Annemarie HavlíčkováAnnemarie Havlíčková

b Annemarie.Havlickova@vscht.cz

 

Grafika

 

Lumír KošařLumír Košař

Lumir.Kosar@vscht.cz

 

Video obsah

 

Jana SommerováIng. Jana Sommerová

Jana1.Sommerova@vscht.cz

 

Hodiny moderní chemie

 

Dana Kardová (rozená Bílková)Ing. Dana Bílková

b Dana.Bilkova@vscht.cz 

Mateřská dovolená

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 5161 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /popularizace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [63825] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 63825 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => dokumenty [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [46061] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 46061 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [43760] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 43760 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => dokumenty [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [1629] => stdClass Object ( [nazev] => Absolventi [seo_title] => Absolventi [seo_desc] => Absolventi VŠCHT Praha; nabídka práce pro absolventy; kariérní centrum; databáze závěrečných prací; webové stránky klubu Alumni; Alumni VŠCHT Praha; [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => 0001~~c8xOTEnNzUzOrtQtzslM0i1OTsxJTQEA.jpg [ogobrazek] => 0001~~c8xOTEnNzUzOrtQtzslM0i1OTsxJTQEA.jpg [pozadi] => [obsah] =>

Tento rozcestník je určen absolventům VŠCHT Praha. Zde se můžete zaregistrovat do databáze absolventů, přečíst si rozhovory z úspěšnými absolventy, projít nabídky práce, prohlédnout si obhájené práce či získat kopie svých ztracených nebo zničených dokumentů o studiu. 

 

Poradenské a kariérní centrum


Studentům a absolventům nabízíme poradenskou činnost, psychologickou poradnu, workshopy pro zlepšení měkkých dovedností a vybrané nabídky práce.

Alumni VŠCHT Praha


Alumni, klub absolventů VŠCHT Praha sdružuje absolventy a přátele VŠCHT Praha. Usiluje o vytvoření vzájemné komunikační platformy mezi školou, absolventy a současnými studenty. Klub nabízí setkávání absolventů a přednášky zajímavých absolventů. 

[urlnadstranka] => [iduzel] => 1629 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /absolventi [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_obrazek_vertical [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [54151] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 54151 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [511] => stdClass Object ( [nazev] => Kontakt [seo_title] => Kontakt [seo_desc] => Přehled kontaktů - korespondenční adresa, mapa kampusu a oficiální údaje o VŠCHT Praha [autor] => Oddělení komunikace [autor_email] => info@vscht.cz [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 511 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /kontakt [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [5678] => stdClass Object ( [nazev] => Mapa stránek [seo_title] => Mapa stránek [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 5678 [canonical_url] => //www.vscht.cz/sitemap [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sitemap [sablona] => stdClass Object ( [class] => sitemap [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Chyba 404

Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 994 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => Profesionální služby pivovarům
    [seo_title] => Profesionální služby pivovarům
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [perex] => 

Ústav Biotechnologie nabízí konzultační služby pivovarům. Orientační ceny jsou uvedeny bez DPH.

[ikona] => [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

V případě zájmu o služby našeho pivovaru nás prosím kontaktujte emailem (Tomas.Kincl@vscht.cz).

Školení pivovarské praxe v provozu

  • Rozjezd nebo optimalizace výroby piva
  • Nastavení technologie výroby piva na daném zařízení

 

Smluvní cena, orientačně 10000 Kč / den + doprava

Vypracování receptury piva dle požadavků na jeho vlastnosti

Smluvní cena dle požadavků, orientačně 10000 Kč / recept + cena za reprezentační vzorky, výhradní licenci, uvedení do provozu atp.

Odborné konzultace a pomoc při řešení technologických problémů

Smluvní cena dle požadavků, orientačně 1000 Kč / hod + doprava 

Konzultace před realizací investičního projektu a návrhy na změny

Cena orientačně 700 Kč / hod

Vypracování technicko-technologického auditu na základě monitoringu současného stavu pivovaru

  • Identifikace příčin nedostatků v kvalitě a efektivitě
  • Zpráva s popisem nedostatků a návrhy nápravných opatřen

 

Smluvní cena 5000 – 10000 Kč dle velikosti pivovaru

Senzorické analýzy

  • Zaškolení pracovníků na základní degustace piva + certifikace
  • Degustační zhodnocení kvality vašeho piva
  • Identifikace příčin v případě zjištění nedostatků

 

Smluvní cena dle účelu a rozsahu 5000 – 10000 Kč / den

Návrh a vypracování základních nástrojů pro vyhodnocování kvality a evidenci výroby

  • Návrh základní rutinní kontroly kvality a její evidence
  • Zaškolení pracovníků v základních metodách kontroly kvality
  • Vypracování nástrojů a dokumentace (varní listy, kvasné listy, evidence piva, evidence ztrát provozu, provozní výpočty)

 

Smluvní cena dle rozsahu, orientačně 700 Kč / hod

Hygiena provozu

  • Vypracování plánu základních pravidel čistoty v pivovaru pro udržení kvality piva, identifikace kritických míst
  • Zaškolení pracovníků v základních úkonech udržování čistoty v provozu
  • Návrhy a optimalizace sanitačních postupů pro jednotlivá zařízení a úseky
  • Vypracování sanitačního plánu zařízení pivovaru

Smluvní cena dle požadavků, orientačně 1000 Kč / hod + doprava

 


V případě zájmu o služby našeho pivovaru nás prosím kontaktujte emailem (Tomas.Kincl@vscht.cz).

[submenuno] => [urlnadstranka] => /pivovar [newurl_domain] => 'www.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/pivovar/profesionalni-sluzby-pivovarum' [newurl_iduzel] => 46130 [newurl_path] => 1/4111/942/994/1011/46120/46130 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 46130 [platne_od] => 10.06.2020 01:25:00 [zmeneno_cas] => 10.06.2020 01:25:13.309944 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 51380 [cms_time] => 1711660205 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => Array ( ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => [nadstranka] => stdClass Object ( [nazev] => Univerzitní pivovar [seo_title] => Univerzitní pivovar [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] =>

pivovar01 (výška 215px)Univerzitní pivovar Vysoké školy chemicko-technologické v Praze se zaměřuje hlavně na výuku studentů se studijním zaměřením na pivovarství a sladařství. Většina českých vysokoškolsky vzdělaných sládků a pivovarských odborníků nabyla své vědomosti a dovednosti mj. právě v pivovaru na VŠCHT Praha. Mimo studentů má pouze málokdo šanci náš pivovar navštívit a ochutnat zdejší pivo Lachout, které vzhledem k velmi malým objemům výroby slouží především ke studijním a reprezentačním účelům a je jen několik příležitostí v roce, kdy se dostane k veřejnosti. Zařízení pivovaru je světovým unikátem – jsou zde dvě varny – měděná varna z roku 1965 s objemem várky 50 l a nejmenší funkční plně automatizovaná varna na světě z roku 2010 s objemem várky necelých 100 l. Kromě vzdělávání studentů v oboru pivovarství se v pivovaru VŠCHT Praha pořádají kurzy vaření piva pro laickou i odbornou veřejnost, které jsou průřezem poznatků z teorie a praxe pivovarství. Dále nabízíme například odborné degustační semináře a další konzultační činnost pro pivovary.

[ikona] => [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Kurzy pivovarství

Absolvujte kurz pivovarství v místě, kde studovala většina českých sládků a pivovarských odborníků. V nabídce je několik variant kurzu s praktickým vařením piva v univerzitním pivovaru VŠCHT Praha.

Exkurze, semináře a prodej piva

Po předchozí domluvě je možné zorganizovat pro zájemce exkurzi do našeho pivovaru, uspořádat semináře a přednášky o pivu.

Malou část produkce je možné také zakoupit jako exkluzivní sérii piv.

 

Profesionální služby pivovarům

Ústav Biotechnologie nabízí konzultační služby pivovarům - řešení technologie, receptur, auditů, investičních záměrů, hygienických standardů, senzorických testů a další

 

Vzdělávání na VŠCHT Praha

Výzkumný pivovar VŠCHT Praha slouží především k vzdělávání studentů v bakalářském a magisterském studijním programu vysokoškolského studia na Ústavu biotechnologie VŠCHT Praha. Studenti programu biotechnologie se mohou v závěrečných ročnících studia specializovat na pivovarství a sladařství.

O pivovaru

Historie

Školní pivovar má na pražské technice dlouhou tradici a spolu s výukou pivovarnictví je neodmyslitelnou součástí VŠCHT Praha.

Současné vybavení

Řady rekonstrukcí a inovování zajistily pivovaru jeho současné vybavení - mikrosladovnu, starou a novou varnu.

Naše piva

Ve výzkumném pivovaru VŠCHT Praha neexistuje žádná stálá produkce piv, která by byla standardně v nabídce. Celková koncepce výroby je zaměřena na variabilitu jednotlivých várek se zkoušením různých surovin a postupů a porovnáváním dopadu technologie na samotné pivo. Každý pivovar by však měl mít své portfolio. Níže je popis piv, která byla z produkce pivovaru opakovaně nabízena při různých příležitostech veřejnosti.

  • Lachout 11° - Tradiční český světlý ležák 
  • Mr. Tříska 13° - Speciální oak-aged polotmavý ležák
  • Lachout 10° Kazbek - Světlé výčepní pivo studeně chmelené  
  • Dezertér 12° - Tmavý ležák 
  • Lachout 12° Melan - Světlý ležák trochu jinak

 

Pivovar v médiích

Nahlédnout do našeho pivovaru můžete v nadčasových videích o vaření piva, která se natáčela na VŠCHT Praha.

 

Kontakt

Ing. Tomáš Kinčl

Tomas.Kincl@vscht.cz
+420 732 108 721
+420 220 445 051

Ústav biotechnologie
VŠCHT Praha

[submenuno] => 1 [urlnadstranka] => [newurl_domain] => 'www.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/pivovar' [newurl_iduzel] => 46120 [newurl_path] => 1/4111/942/994/1011/46120 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 46120 [platne_od] => 21.06.2021 16:15:00 [zmeneno_cas] => 21.06.2021 16:15:42.080306 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 51366 [cms_time] => 1711659673 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [46133] => stdClass Object ( [nadpis] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 46133 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [46124] => stdClass Object ( [nazev] => Kurzy pivovarství [seo_title] => Kurzy pivovarství [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] =>

Absolvujte kurz pivovarství v místě, kde studovala většina českých sládků a pivovarských odborníků. V nabídce je několik variant kurzu s praktickým vařením piva v univerzitním pivovaru VŠCHT Praha.

[ikona] => [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

V případě zájmu o kurz pivovarství nás prosím kontaktujte emailem (Tomas.Kincl@vscht.cz).


 

Jednodenní kurz, 6 hodin

  • Varianta vhodná pro vzdělávací skupinové soukromé nebo firemní akce nebo osvětu jedinců
  • Kurz je možné absolvovat v českém nebo anglickém jazyce
  • Cena individuálně 5000 Kč nebo ve skupině 2 – 5 osob 3000 Kč/osobu
  • Termíny kurzu: kurzy se konají ve dnech úterý, středa a čtvrtek dle individuální dohody
  • Praktické vaření piva na staré varně pivovaru VŠCHT Praha s výkladem teorie výroby piva a diskuzí
  • Součástí kurzu je degustace piv z aktuální produkce pivovaru s výkladem o senzorické analýze
  • V ceně kurzu je konzumace piva, brožura s výkladem o výrobě piva a osvědčení o absolvování jednodenního kurzu výroby piva na VŠCHT Praha. V případě zájmu mají účastníci nárok na odebrání 3 ks PET s pivem z příslušné várky, konec ležení a stáčení daného piva bude cca po 2 měsících od várky.
  • Video Ukázky z kurzu jsou ke shlédnutí v sekci pivovar v médiích.

 

Třídenní kurz

  • Skupinový kurz základů teorie a praxe výroby piva
  • Kurz je možné absolvovat v českém nebo anglickém jazyce
  • Minimální počet účastníků 3, maximálně 8
  • Cena 7500 Kč/osobu
  • Termíny kurzu: 2x ročně (leden/únor a červenec/srpen)
  • Náplň kurzu (dny nejsou za sebou, kurz je vždy jen 1 - 2 dny v týdnu):
  1. den, 5 – 6 hodin: Průřez pivovarskou teorií – přednáška s tématy suroviny pro výrobu piva, varní proces, kvašení a dokvašování, příprava na várku
  2. den, 6 – 7 hodin: Praktické vaření piva na staré varně univerzitního pivovaru VŠCHT Praha s výkladem. Probíhá vaření piva ležáckého typu dle zvoleného receptu (10°, 11°, 12°, Polotmavé, Tmavé, varianty chmelení)
  3. den, 5 – 6 hodin: Praktická ukázka konce kvašení a sudování piva v malém měřítku. Výklad pivovarské terorie a praxe –filtrace a stabilizace piva, pasterizace, stáčení, sanitace, pivní styly, administrativa.
  • V ceně kurzu je konzumace piva (při praktických úlohách), brožura s výkladem o výrobě piva a osvědčení o absolvování kurzu výroby piva na VŠCHT Praha. V případě zájmu mají účastníci nárok na odebrání 2 ks PET s pivem z příslušné várky, konec ležení a stáčení daného piva bude cca po 2 měsících od várky.

 


V případě zájmu o kurz pivovarství nás prosím kontaktujte emailem (Tomas.Kincl@vscht.cz).

[urlnadstranka] => /pivovar [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 46124 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /pivovar/kurzy-pivovarstvi [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [46129] => stdClass Object ( [nazev] => Exkurze, semináře a prodej piva [seo_title] => Exkurze, semináře a prodej piva [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

V případě zájmu o služby našeho pivovaru nás prosím kontaktujte emailem (Tomas.Kincl@vscht.cz).

Exkurze

Exkurze ve školním pivovaru jsou možné pouze po předchozí dohodě prostřednictvím subjektů VŠCHT Praha. Exkurze v pivovaru trvá 45 – 90 minut v závislosti na rozsahu diskuze.

Základní cena exkurzí pro návštěvníky z řad veřejnosti je:

  • 2250 Kč bez DPH bez degustace piva, maximálně 25 osob
  • 2700 Kč bez DPH s degustací piva, maximálně 20 osob

 

Přednášky a semináře o pivu

Nabízíme přednášky a semináře na různá témata související s pivem. Cena za tyto služby je smluvní.

Prodej piva

Ve výjimečných případech po předchozí dohodě minimálně 3 měsíce předem je možný nákup piva z pivovaru VŠCHT Praha. Pivo se prodává především jako exkluzivita pro příležitosti reprezentace univerzity nebo dlouhodobým partnerům školy.

V případě prodeje piva je cena:

  • V sudech 85,80 Kč/l bez DPH
  • V PET lahvi 113,30 Kč/lahev (1 l) bez DPH
  • Ve skleněné lahvi 133,10 Kč/lahev (0,75 l) bez DPH


V případě zájmu o služby našeho pivovaru nás prosím kontaktujte emailem (Tomas.Kincl@vscht.cz).

[urlnadstranka] => /pivovar [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 46129 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /pivovar/exkurze-seminare-a-prodej-piva [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [46130] => stdClass Object ( [nazev] => Profesionální služby pivovarům [seo_title] => Profesionální služby pivovarům [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] =>

Ústav Biotechnologie nabízí konzultační služby pivovarům. Orientační ceny jsou uvedeny bez DPH.

[ikona] => [obrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

V případě zájmu o služby našeho pivovaru nás prosím kontaktujte emailem (Tomas.Kincl@vscht.cz).

Školení pivovarské praxe v provozu

  • Rozjezd nebo optimalizace výroby piva
  • Nastavení technologie výroby piva na daném zařízení

 

Smluvní cena, orientačně 10000 Kč / den + doprava

Vypracování receptury piva dle požadavků na jeho vlastnosti

Smluvní cena dle požadavků, orientačně 10000 Kč / recept + cena za reprezentační vzorky, výhradní licenci, uvedení do provozu atp.

Odborné konzultace a pomoc při řešení technologických problémů

Smluvní cena dle požadavků, orientačně 1000 Kč / hod + doprava 

Konzultace před realizací investičního projektu a návrhy na změny

Cena orientačně 700 Kč / hod

Vypracování technicko-technologického auditu na základě monitoringu současného stavu pivovaru

  • Identifikace příčin nedostatků v kvalitě a efektivitě
  • Zpráva s popisem nedostatků a návrhy nápravných opatřen

 

Smluvní cena 5000 – 10000 Kč dle velikosti pivovaru

Senzorické analýzy

  • Zaškolení pracovníků na základní degustace piva + certifikace
  • Degustační zhodnocení kvality vašeho piva
  • Identifikace příčin v případě zjištění nedostatků

 

Smluvní cena dle účelu a rozsahu 5000 – 10000 Kč / den

Návrh a vypracování základních nástrojů pro vyhodnocování kvality a evidenci výroby

  • Návrh základní rutinní kontroly kvality a její evidence
  • Zaškolení pracovníků v základních metodách kontroly kvality
  • Vypracování nástrojů a dokumentace (varní listy, kvasné listy, evidence piva, evidence ztrát provozu, provozní výpočty)

 

Smluvní cena dle rozsahu, orientačně 700 Kč / hod

Hygiena provozu

  • Vypracování plánu základních pravidel čistoty v pivovaru pro udržení kvality piva, identifikace kritických míst
  • Zaškolení pracovníků v základních úkonech udržování čistoty v provozu
  • Návrhy a optimalizace sanitačních postupů pro jednotlivá zařízení a úseky
  • Vypracování sanitačního plánu zařízení pivovaru

Smluvní cena dle požadavků, orientačně 1000 Kč / hod + doprava

 


V případě zájmu o služby našeho pivovaru nás prosím kontaktujte emailem (Tomas.Kincl@vscht.cz).

[urlnadstranka] => /pivovar [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 46130 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /pivovar/profesionalni-sluzby-pivovarum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [46131] => stdClass Object ( [nazev] => O pivovaru [seo_title] => O pivovaru [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Historie

Historie dávno zapomenutá

Pivovar na VŠCHT má mnohaletou tradici. První dochovaná zmínka o pokusném školním minipivovaru při České vysoké škole technické v Praze, sídlící v té době v Trojanově ulici, pochází z roku 1900. Velkou zásluhu o vybudování tohoto pivovárku měl prof. Kruis. Zde bylo poprvé posluchačům umožněno seznámit se v praktických cvičeních s technologickými postupy výroby piva.            

První minipivovar v novostavbě dnešní VŠCHT v Technické ulici 5, Praze 6 byl realizován v rámci její výstavby v roce 1937 a umístěn v technologické hale v suterénu budovy A. Svým pojetím odpovídal nejnovějším průmyslovým poznatkům té doby. Objem vyrážené mladiny byl 3 hektolitry. O jeho vybudování se zasloužil významný technolog a tehdejší vedoucí

Ústavu kvasné chemie a mykologie prof. Jan Šatava. Tento pivovar byl v 50-tých letech, kdy ústav vedl doc.Ing. Kleinzeller prodán do zahraničí, kde se jeho stopa ztrácí.

Počátkem 60-tých let se pod vedením Prof. Moštka prováděly pokusy s kontinuální výrobou piva na skleněném zařízení. Doba však ještě nebyla zralá pro kontinuální technologie a výzkum byl ukončen.

Historie nedávná

Současná stará varní souprava byla objednána v roce 1965 a v témže roce uvedena do provozu. Oproti původním 3 hektolitrům bylo nové zařízení koncipováno maximálně na 60 litrů vyrážené mladiny.

Tento unikát z dílen ZVU Hradec Králové slouží studentům dodnes. V roce 1987 započala kompletní rekonstrukce prostor technologické haly ústavu pod vedením tehdejší vedoucí ústavu prof. Ing. Gabriely Basařové, DrSc. Byla výrazně modernizována technologie chlazení, změnilo se umístění varných nádob a spilka byla osazena skleněnými nádobami. Provoz pivovaru byl opět spuštěn v roce 1990. Od této doby nese zde produkované pivo hrdý název LACHOUT, který byl odvozen od lahodné chuti zdejšího moku.

Další podstatnou úpravou prošel pivovar počátkem roku 2003 kdy se změnil celkově systém chlazení na ekologicky bezpečný a byla dokončena rekonstrukce vnějšího pláště do původního stavu v souladu s požadavky Ústavu památkové péče.

V roce 2010 proběhla další velká rekonstrukce prostoru a modernizace technologie minipivovaru, jejíž součástí byla instalace nové nerezové dvounádobové varny dodané firmou Pivo - Praha, která je schopna vyrážet na jednu várku až 100 litrů mladiny. Součástí dodávky byl šrotovník, dva CKT tanky, chladič mladiny a výrobník ledové vody. V roce 2012 byl pivovar plně automatizován.

S pořízením mikrosladovny roku 2012 se otevřely obrovské možnosti komplexního přístupu ke studiu pivovarského procesu a jeho modifikací.

V roce 2022 byla provedena modernizace řídicího softwaru nové varny do moderního prostředí Braumat od firmy Siemens, s.r.o., samotnou implementaci provedla opět firma ProjectSoft, a.s. Díky platformě Braumat v univerzitním minipivovaru mají studenti možnost pracovat v prostředí, které je dnes standardem v průmyslové výrobě.

Současné vybavení

Mikrosladovna

Zařízení od firmy RAVOZ® spol. s.r.o. je unikátní soustava tří skříňových bioreaktorů, v níž lze simulovat celou řadu biotechnologicky významných procesů. Každá skříň je vybavena vlastními tepelnými/chladícími agregáty, vodními a vzduchovými čerpadly a regulací vlhkosti. Vnitřní prostor skříní lze rozdělit do osmi samostatných sektorů (komor) s pracovním objemem cca 2 dm3, ve kterých mohou být nezávisle inkubovány různé typy vzorků.

Řídící software umožňuje:

  • Kompletní ovládání jednotlivých akčních členů celého systému
  • Sběr, uchovávání a zpracování procesních dat
  • Zobrazení technologického stavu procesu společně s kompletním přehledem všech sledovaných veličin
  • Programování biotechnologického procesu i jeho jednotlivých fází

 

Stará varna

Minipivovar je tvořen klasickou čtyřnádobovou měděnou varní soupravou s ohřívačem vody a kombinovanou nádobou (chmelový cíz + chladič mladiny+ sedimentační nádoba). Mladinová pánev je opatřena kondenzátorem brýdových par s možností jejich odběru. Ohřev varní vody a otop jednotlivých nádob je přímý, plynovými hořáky. Veškeré přesuny díla jsou samospádem bez použití čerpadel. Varna je opatřena dvěma elektrickými a jedním ručním míchadlem (kopačka). Maximální objem vyrážené mladiny 60l.

Hlavní kvašení probíhá v deseti otevřených skleněných kvasných nádobách s možností vlastní regulace teploty kvašení. Dokvašování probíhá v ležáckém sklepě v, KEG sudech, nebo v PET lahvích. Pokusná filtrace piva je možná na jednom ze dvou filtrů (deskový a svíčkový). Stáčení piva lze provádět do skleněných lahví nebo PET lahví na ruční stáčečce.

Nová varna

Minipivovar moderní konstrukce skládající se z dvounádobové celonerezové varní soupravy s měděným oplášťováním, šrotovníkem o výkonu 50 kg/h, boilerem na teplou vodu, filtrem jemných kalů a dvoustupňovým deskovým chladičem mladiny. Součástí varny jsou tři čerpadla. Dopravní pro přívod teplé vody, scezovací čerpadlo a hlavní čerpadlo sloužící k čerpání mezi jednotlivými nádobami, míchání díla v kombinované  rmuto-vystírací mladinové pánvi a čerpání mladiny přes chladič do CKT. Scezování usnadňuje elektricky poháněná kopačka. Veškeré rozvody jsou provedeny rovněž v nerezu. Objem vyrážené mladiny max. 100l.

Pro kvašení jsou určeny dva CKT, každý o objemu 122 litrů, s vlastní regulací teploty pomocí ledové vody ve dvou zónách dvojitého pláště. Tyto tanky lze využit jak pro hlavní kvašení, tak i dokvašování.

V roce 2012 byl celý proces automatizován firmou Projectsoft s.r.o prostřednictvím profesionálního software za podpory Fondu rozvoje vysokých škol ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Podrobnosti o automatizaci lze získat v článku: Kmínek M., Nachtigalová I., Dostálek P.: Počítačové řízení minipivovaru VŠCHT Praha, Automa 10, 9-12, 2013 (on-line přístup) a v následujícím videu.

[urlnadstranka] => /pivovar [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 46131 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /pivovar/o-pivovaru [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [46132] => stdClass Object ( [nazev] => Naše piva [seo_title] => Naše piva [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] =>

Ve výzkumném pivovaru VŠCHT Praha neexistuje žádná stálá produkce piv, která by byly standardně v nabídce. Celková koncepce výroby je zaměřena na variabilitu jednotlivých várek se zkoušením různých surovin a postupů a porovnáváním dopadu technologie na samotné pivo. Každý pivovar by však měl mít své portfolio. Níže je popis piv, která byla z produkce pivovaru opakovaně nabízena při různých příležitostech veřejnosti.

[ikona] => [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Lachout 11°

Tradiční český světlý ležák. K jeho výrobě se používá výhradně světlý slad plzeňského typu, dekokční rmutovací způsob a dlouhý chmelovar s trojí dávkou žateckých odrůd chmele. Pokud je v sezóně k dispozici, k výrobě se používá hlávkový Žatecký poloraný červeňák. Nízká teplota hlavního kvašení a dokvašování po dobu 2 – 3 měsíců pak zaručuje plnost chuti a příjemný říz piva. Světlý ležák Lachout 11° se vyznačuje světlou zlatavou barvou, výraznou jemnou hořkostí a lehkým chmelovým aroma.

Mr. Tříska 13°

Speciální oak-aged polotmavý ležák. K výrobě se používá směs plzeňského a dvou speciálních sladů, dekokční rmutovací způsob a dlouhý chmelovar s dávkou chmele žateckých odrůd. Pivo kvasí při nízké teplotě a zraje po dobu 2 – 3 měsíců v sudu s přídavkem dubového dřeva. Dokvašování za přítomnosti dřevěných úlomků simuluje tradiční zrání v dřevěných sudech, kdy se do piva z dubového dřeva uvolňují specifické aromatické látky. Lehce svíravá chuť a aroma piva s karamelovými a vanilkovými tóny jsou dány skladbou použitých sladů a technologií dokvašování.

Lachout 10° Kazbek

Světlé výčepní pivo studeně chmelené. Pivo vyrobené ze světlého plzeňského sladu, dekokčním rmutovacím způsobem a dlouhým chmelovarem s chmelením pouze chmelovým extraktem. Nízká teplota hlavního kvašení a dokvašování po dobu 1 – 2 měsíců pak zaručuje plnost chuti a příjemný říz piva. V průběhu ležení je pivo chmelené českou odrůdou Kazbek, která mu dodává typickou citrusovou a kořenitou chmelovou vůni.

Dezertér 12°

Tmavý ležák vyrobený ze čtyř druhů sladů. Jak už je pro Lachouta tradiční jedná se o pivo vyrobené dekokčním rmutovacím způsobem s dlouhým chmelovarem s trojí dávkou chmele. Pro chmelení se používají české odrůdy chmele. Pivo zraje ve sklepě 2 - 3 měsíce. Díky použití bavorského a karamelového sladu má pivo lahodnou plnou chuť a karamelové aroma a z barvícího praženého sladu zase lehkou kávovou trpkost a čokoládové aroma.

Lachout 12° Melan

Světlý ležák trochu jinak. K výrobě se kromě světlého plzeňského sladu používá i speciální melanoidinový slad, který dodává pivu tmavší barvu a specifickou chuť s výraznou plností. Dále se tradičně používá dekokční rmutovací způsob a dlouhý chmelovar s trojí dávkou žateckých odrůd chmele. Nízká teplota hlavního kvašení a dokvašování po dobu 2 – 3 měsíců pak zaručuje plnost chuti a příjemný říz piva.

NEpřIPAdá v úvahu 14°

Svrchně kvašený speciál stylu New England IPA (NEIPA). Pivo je vyrobené ze světlého sladu a ovesných vloček, které dodávají chlebnatost a plnost chuti. Piva stylu NEIPA se vyznačují vysokým zákalem a silnou ovocnou vůní připomínající hlavně tropické ovoce (ananas, mango, maracuja atd.). Vůně a chuti piva je dosaženo použitím speciálních kvasinek svrchního kvašení a amerického chmele odrůdy Mosaic ve varním procesu a hlavně pro studené chmelení v ležácké nádobě.

Lachout pšeničné 10°

Pšeničné výčepní pivo - Weizenbier. Klasický německý pivní styl. Pivo vyrobené ze světlého plzeňského sladu a pšeničného sladu. Ke kvašení se používají kvasinky svrchního kvašení, které tvoří výrazné aroma banánu a hřebíčku. Pivo typicky kvasí při pokojové teplotě 20 – 24 °C. Kvasinky mají sníženou schopnost flokulace a sedimentace, a proto je pšeničné pivo zakalené s jemnou kvasničnou chutí a výraznější kyselostí.

[urlnadstranka] => /pivovar [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 46132 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /pivovar/nase-piva [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [46238] => stdClass Object ( [nazev] => Pivovar v médiích [seo_title] => Pivovar v médiích [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] =>

Nahlédnout do našeho pivovaru můžete v nadčasových videích o výrobě piva, která se natáčela na VŠCHT Praha.

[ikona] => [obrazek] => [obsah] =>

Informace o pivovaru

 

Kurzy pivovarství

[urlnadstranka] => /pivovar [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 46238 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /pivovar/pivovar-v-mediich [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => ) )

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit plnou verzi