Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Univerzitní pivovar → Kurzy pivovarství
iduzel: 46124
idvazba: 51372
šablona: stranka_submenu
čas: 18.10.2019 13:42:52
verze: 4609
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Kurzy pivovarství

Absolvujte kurz pivovarství v místě, kde studovala většina českých sládků a pivovarských odborníků. V nabídce je několik variant kurzu s praktickým vařením piva v univerzitním pivovaru VŠCHT Praha.

V případě zájmu o kurz pivovarství nás prosím kontaktujte emailem (Tomas.Kincl@vscht.cz).


 

Jednodenní kurz, 8 - 10 hodin

  • Varianta vhodná pro vzdělávací skupinové soukromé nebo firemní akce nebo osvětu jedinců
  • Kurz je možné absolvovat v českém nebo anglickém jazyce
  • Cena individuálně 5000 Kč nebo ve skupině 2 – 5 osob 3000 Kč/osobu
  • Praktické vaření piva na staré varně pivovaru Lachout na VŠCHT Praha s výkladem teorie výroby piva a diskuzí
  • Součástí kurzu je degustace piv z aktuální produkce pivovaru Lachout s výkladem o senzorické analýze
  • V ceně kurzu je konzumace piva, degustační sousto, brožura s výkladem o výrobě piva, lahev Lachouta jako suvenýr a certifikát o absolvování jednodenního kurzu výroby piva na VŠCHT Praha. V případě zájmu mají účastníci nárok na odebrání 2 ks PET s pivem z příslušné várky, konec ležení a stáčení daného piva bude cca po 2 měsících od várky.
  • Video Ukázky z kurzu jsou ke shlédnutí v sekci pivovar v médiích.

 

Třídenní kurz

  • Individuální nebo skupinový kurz základů teorie a praxe výroby piva
  • Kurz je možné absolvovat v českém nebo anglickém jazyce
  • Cena individuálně 12000 Kč nebo ve skupině 2 – 5 osob 7500 Kč/osobu
  • Náplň kurzu (dny nejsou za sebou, kurz je vždy jen 1 - 2 dny v týdnu):
  1. den, 5 – 6 hodin: Průřez pivovarskou teorií – přednáška s tématy suroviny pro výrobu piva, varní proces, kvašení a dokvašování, filtrace a stabilizace piva, pasterizace, stáčení, sanitace, pivní styly, současné trendy, laboratorní analýza piva.
  2. den, 7 – 9 hodin: Praktické vaření piva na staré varně pivovaru Lachout na VŠCHT Praha s výkladem. Probíhá vaření piva ležáckého typu dle zvoleného receptu (10°, 11°, 12°, Polotmavé, Tmavé, varianty chmelení)
  3. den, 5 – 6 hodin: Praktická ukázka konce kvašení a sudování piva v malém měřítku. Degustace piv z aktuální produkce pivovaru Lachout s výkladem o senzorické analýze. Výklad pivovarské praxe – sanitace, administrativa, provozní kontrola, řešení provozních problémů.
  • V ceně kurzu je konzumace piva (při praktických úlohách), degustační sousto, brožura s výkladem o výrobě piva, lahev Lachouta jako suvenýr a certifikát o absolvování kurzu výroby piva na VŠCHT Praha. V případě zájmu mají účastníci nárok na odebrání 2 ks PET s pivem z příslušné várky, konec ležení a stáčení daného piva bude cca po 2 měsících od várky.

 

Patnáctidenní intenzívní kurz

  • Individuální nebo skupinový vzdělávací kurz teorie a praxe výroby piva. Po absolvování kurzu jsou účastníci schopni pracovat například na pozici sládka minipivovaru.
  • Termín kurzu je vypisován 1x – 2x ročně v českém jazyce, za příplatek možné dohodnout individuálně v českém nebo anglickém jazyce
  • Cena běžně 40000 Kč/osobu. V případě individuální dohody termínu a organizace 50000 Kč + 40000 Kč/osobu
  • Náplň kurzu (dny nejsou za sebou, kurz probíhá dle rozvrhu 1 – 3 dny v týdnu):
    1. Den, 4 – 5 hodin: Přednášky s tématy suroviny pro výrobu piva – voda, sladařství, chmel, surogáty
    2. Den, 4 – 5 hodin: Přednášky teorie varního procesu
    3. Den, 4 – 5 hodin: Přednášky teorie kvašení a dokvašování, podrobný popis pivovarské kvasinky
    4. Den, 7 – 9 hodin: Praktické vaření piva na staré varně pivovaru VŠCHT Praha s výkladem
    5. Den, 4 – 5 hodin: Přednáška s tématy stabilizace piva – filtrace, stabilizace, pasterizace, trvanlivost piva
    6. Den, 4 – 5 hodin: Přednáška s tématy stáčení, skladování a distribuce piva, základy legislativy výroby piva
    7. Den, 4 – 5 hodin: Přednáška s tématy kontrola kvality, pivovarská laboratoř a evidence pivovarské výroby
    8. Den, 4 – 5 hodin: Přednáška s tématy hygiena, čistota, sanitace provozu a bezpečnost práce v pivovaru
    9. Den, 6 – 8 hodin: Praktické vaření piva na nové automatické varně pivovaru VŠCHT Praha s výkladem
    10. Den, 6 – 8 hodin: Praktické sudování piva, sanitace varny a kvasných nádob
    11. Den, 4 – 5 hodin: Přednáška s tématy pivní styly, moderní metody v pivovarství, ostatní informace
    12. Den, 5 – 6 hodin: Senzorická analýza piva a školení degustací cizích příchutí v pivě
    13. Den, 4 – 5 hodin: Praktické úlohy v pivovaru – stáčení, kontrola procesu, řešení nestandartních situací
    14. Den, 6 – 8 hodin: Praktické vaření piva na nové automatické varně pivovaru VŠCHT Praha s výkladem
    15. Den, 4 – 6 hodin: Závěrečný test a diskuze, domluva spolupráce
  • V ceně kurzu jsou veškeré použité studijní materiály, základní receptury pro výrobu piva, doporučený sanitační plán pivovaru, základní dokumenty pro řízení pivovaru (varní listy, kvasné listy, evidence výroby), budoucí konzultace technologických problémů a certifikát o absolvování komplexního kurzu pivovarství na VŠCHT Praha. Každý účastník obdrží rovněž dárkový balíček VŠCHT Praha (reklamní předměty a vzorky lahvového piva Lachout).


V případě zájmu o kurz pivovarství nás prosím kontaktujte emailem (Tomas.Kincl@vscht.cz).

Aktualizováno: 8.2.2019 11:07, Autor: Jan Kříž

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

VŠCHT Praha
na sociálních sítích
zobrazit plnou verzi