Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Univerzitní pivovar → Kurzy pivovarství
iduzel: 46124
idvazba: 51372
šablona: stranka_submenu
čas: 5.2.2023 16:58:16
verze: 5254
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 46124
idvazba: 51372
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: 'cs'
iduzel: 46124
path: 1/4111/942/994/1011/46120/46124
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Kurzy pivovarství

Absolvujte kurz pivovarství v místě, kde studovala většina českých sládků a pivovarských odborníků. V nabídce je několik variant kurzu s praktickým vařením piva v univerzitním pivovaru VŠCHT Praha.

V případě zájmu o kurz pivovarství nás prosím kontaktujte emailem (Tomas.Kincl@vscht.cz).


 

Jednodenní kurz, 6 hodin

  • Varianta vhodná pro vzdělávací skupinové soukromé nebo firemní akce nebo osvětu jedinců
  • Kurz je možné absolvovat v českém nebo anglickém jazyce
  • Cena individuálně 5000 Kč nebo ve skupině 2 – 5 osob 3000 Kč/osobu
  • Termíny kurzu: kurzy se konají ve dnech úterý, středa a čtvrtek dle individuální dohody
  • Praktické vaření piva na staré varně pivovaru VŠCHT Praha s výkladem teorie výroby piva a diskuzí
  • Součástí kurzu je degustace piv z aktuální produkce pivovaru s výkladem o senzorické analýze
  • V ceně kurzu je konzumace piva, brožura s výkladem o výrobě piva a osvědčení o absolvování jednodenního kurzu výroby piva na VŠCHT Praha. V případě zájmu mají účastníci nárok na odebrání 3 ks PET s pivem z příslušné várky, konec ležení a stáčení daného piva bude cca po 2 měsících od várky.
  • Video Ukázky z kurzu jsou ke shlédnutí v sekci pivovar v médiích.

 

Třídenní kurz

  • Skupinový kurz základů teorie a praxe výroby piva
  • Kurz je možné absolvovat v českém nebo anglickém jazyce
  • Minimální počet účastníků 3, maximálně 8
  • Cena 7500 Kč/osobu
  • Termíny kurzu: 2x ročně (leden/únor a červenec/srpen)
  • Náplň kurzu (dny nejsou za sebou, kurz je vždy jen 1 - 2 dny v týdnu):
  1. den, 5 – 6 hodin: Průřez pivovarskou teorií – přednáška s tématy suroviny pro výrobu piva, varní proces, kvašení a dokvašování, příprava na várku
  2. den, 6 – 7 hodin: Praktické vaření piva na staré varně univerzitního pivovaru VŠCHT Praha s výkladem. Probíhá vaření piva ležáckého typu dle zvoleného receptu (10°, 11°, 12°, Polotmavé, Tmavé, varianty chmelení)
  3. den, 5 – 6 hodin: Praktická ukázka konce kvašení a sudování piva v malém měřítku. Výklad pivovarské terorie a praxe –filtrace a stabilizace piva, pasterizace, stáčení, sanitace, pivní styly, administrativa.
  • V ceně kurzu je konzumace piva (při praktických úlohách), brožura s výkladem o výrobě piva a osvědčení o absolvování kurzu výroby piva na VŠCHT Praha. V případě zájmu mají účastníci nárok na odebrání 2 ks PET s pivem z příslušné várky, konec ležení a stáčení daného piva bude cca po 2 měsících od várky.

 


V případě zájmu o kurz pivovarství nás prosím kontaktujte emailem (Tomas.Kincl@vscht.cz).

Aktualizováno: 19.1.2023 17:31, Autor: Jan Kříž

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

VŠCHT Praha
na sociálních sítích
zobrazit plnou verzi