Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → V Kampusu Dejvice vzniká silné centrum pro informační podporu vědy, výzkumu a vzdělávání
iduzel: 23726
idvazba: 29833
šablona: stranka_obrazek
čas: 19.3.2024 10:25:47
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 23726
idvazba: 29833
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/popularizace/media/tiskove-zpravy/12763/23726'
iduzel: 23726
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1473/12763/23726
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

V Kampusu Dejvice vzniká silné centrum pro informační podporu vědy, výzkumu a vzdělávání

foto_integrace_NTKVSCHTUOCHB

Národní technická knihovna, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a Ústav organické chemie a biochemie Akademie věd ČR, v.v.i., spojují své fondy a služby. V Národní technické knihovně tak vznikne nejrozsáhlejší veřejně dostupná chemická knihovna v České republice. Smlouvu o založení společnosti TECH dnes v NTK podepsali představitelé jmenovaných institucí. 

Praha, 11. listopadu 2015 – Integrovaná knihovna TECH zákazníkům nabídne nové knižní tituly a služby, partnerům pomůže zajistit efektivní nákup a správu informačních zdrojů. Fondy se vzájemně prolnou – k dispozici bude jeden katalog, jedno vyhledávání. 

Knihovna VŠCHT funguje v integrovaném režimu s NTK již druhým rokem. Ke stejnému kroku nyní přistupuje i ÚOCHB. Knihy jednoho z nejúspěšnějších ústavů Akademie věd budou brzy k dispozici v regálech NTK. Zákazníci se mohou těšit na více než tisícovku publikací z chemických oborů a přibližně sedmdesát titulů odborných časopisů.

Rozhodli jsme se následovat pozitivní zkušenosti VŠCHT Praha. Rozhodující pro nás byla kvalita nabízených služeb,“ říká Zdeněk Hostomský, ředitel Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR, v.v.i, a dodává: „Začátek vlastních integračních prací jsme naplánovali na tento rok, nicméně již v loňském roce jsme využívali prostory NTK. Důvodem byla kompletní rekonstrukce areálu ÚOCHB.

„Založení společnosti TECH (nástupce ChemTK) spojující fondy a služby VŠCHT, ÚOCHB a NTK vytváří nejkvalitnější sbírku literatury z chemických oborů dostupnou pro studenty, pedagogy, výzkumníky i odbornou a širokou veřejnost. Věřím, že tento příklad přitáhne i další vysoké školy technického směru,“ říká Martin Svoboda, ředitel Národní technické knihovny.

„Po více než roce fungování v integrovaném režimu máme ty nejlepší zkušenosti. Studenti VŠCHT Praha vnímají NTK jako přirozenou součást naší školy. S klidným svědomím mohu říci, že toho, že jsme šli do projektu integrace, nelitujeme a že dneska si už nikdo ani nevzpomene na původní Ústřední knihovnu na VŠCHT Praha,“ říká Karel Melzoch, rektor VŠCHT Praha. 


šířka 215px

Národní technická knihovna

Národní technická knihovna je největší a zároveň nejstarší knihovna technické literatury v České republice. V moderní budově v centru technických vysokých škol nabízí klíčové informační zdroje, kvalitní služby a velkorysý prostor pro studium a týmovou práci. Funguje také jako společenské centrum s galerií, kavárnou a konferenčním sálem. Více informací na www.techlib.cz.

Ústav organické chemie a biochemie AV ČR, v.v.i.

Náplní práce ústavu je základní výzkum v oblastech organické chemie, biochemie a příbuzných disciplínách, převážně orientovaný k aplikacím v lékařství a životním prostředí. Ústav se podílí na vzdělávání na universitní úrovni, vedení diplomových a doktorských prací a je sídlem komise pro obhajoby doktorských disertací v oboru organická a bioorganická chemie. Více informací na www.uochb.cz.

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze je špičková výzkumná technická univerzita s nadregionálním dosahem. Kromě odborného vzdělávání v bakalářských, magisterských a doktorských studijních programech realizuje kvalitní základní a aplikovaný výzkum v širokém spektru chemických, technologických, inženýrských, materiálových, biochemických, biotechnologických, farmaceutických a potravinářských oborů.

Posláním vysoké školy je výchova jak kvalitních vysokoškolsky vzdělaných odborníků pro výrobní praxi, veřejnou a státní správu, tak i špičkových výzkumných a vědeckých pracovníků. VŠCHT Praha byla založena v roce 1952 a v současné době ji tvoří čtyři fakulty – Fakulta chemické technologie, Fakulta technologie ochrany prostředí, Fakulta potravinářské a biochemické technologie a Fakulta chemicko-inženýrská. Více informací na www.vscht.cz.

Aktualizováno: 11.11.2015 16:25, Autor: Oddělení komunikace

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit plnou verzi