Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Věda a výzkum → Výzkumný profil VŠCHT Praha → Akreditované a centrální laboratoře → Akreditované laboratoře → Zkušební laboratoř Ústavu biochemie a mikrobiologie FPBT VŠCHT Praha
iduzel: 4322
idvazba: 4840
šablona: stranka
čas: 28.3.2024 13:21:57
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 4322
idvazba: 4840
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/zlubm'
iduzel: 4322
path: 1/4111/942/994/1014/55555/6428/1316/4322
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Zkušební laboratoř Ústavu biochemie a mikrobiologie FPBT VŠCHT Praha

Zkušební laboratoř Ústavu biochemie a mikrobiologie FPBT VŠCHT Praha

Laboratoř je akreditována podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Českým institutem pro akreditaci o.p.s. jako zkušební laboratoř č. 1316.3

Činnost ZL ÚBM je rozdělena do dvou laboratoří:
• Laboratoře mikrobiologie 
• Laboratoře geneticky modifikovaných mikroorganismů (GMO)

Laboratoř mikrobiologie:
Mikrobiologické analýzy potravin
• Stanovení celkového počtu mikroorganismů v potravinách a pokrmech
• Horizontální metoda důkazu a stanovení Listeria monocytogenes v potravinách a pokrmech
• Stanovení počtu kvasinek a plísní v potravinách a pokrmech
• Horizontální metoda důkazu bakterií rodu Salmonella v potravinách a pokrmech
• Stanovení počtu koagulázopozitivních stafylokoků v potravinách a pokrmech
• Stanovení počtu Listeria monocytogenes v potravinách a pokrmech
• Horizontální metody pro průkaz a stanovení bakterií čeledi Enterobacteriacae v potravinách a pokrmech
• Stanovení počtu ˛-glukuronidázopozitivních Escherichia coli v potravinách a pokrmech

Mikrobiologické analýzy pitné vody  v plném rozsahu platné legislativy:
• Stanovení indikátorů fekálního znečištění (fekální streptokoky, Escherichia coli a koliformní bakterie)
• Stanovení kultivovatelných mikroorganismů při 22 °C a 36 °C 
• Stanovení Clostridium perfringens
 
 Mikrobiologické analýzy bazénové vody:
• Stanovení  kultivovatelných mikroorganismů při 36 °C
• Stanovení  počtu koagulázopozitivních stafylokoků 
• Stanovení  počtu Escherichia coli
• Stanovení  počtu  Pseudomonas aeruginosa

Stanovení  mikrobiální kontaminace  v prostředí potravinářských provozoven a komunálních budov

Mikrobiologická analýza ovzduší
•Stanovení celkové koncentrace směsné populace plísní
•Stanovení celkové koncentrace směsné populace plísní

Kosmetika
• Průkaz mikroorganismů sledovaných v kosmetických produktech
• Zkouška účinnosti konzervace zátěžovým testem

Laboratoř geneticky modifikovaných mikroorganismů (GMO):
• Důkaz a kvantifikace GMO metodou PCR v potravinářských surovinách a potravinách
• Kvantifikace GMO metodou real-time PCR v potravinářských surovinách a potravinách

Pracoviště GMO je zařazeno do seznamu laboratoří s oprávněním vykonávat činnost kontroly přítomnosti a kvantifikace transgenů v povoleném rozsahu pro Ministerstvo životního prostředí.

Kontakt:
Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc., Katerina.Demnerova@vscht.cz, tel. 220443025
Doc. RNDr. Jarmila Pazlarová, CSc., Jarmila.Pazlarova@vscht.cz, tel. 220443075

KOsvědčení o akreditaci
KOsvědčení o akreditaci v angličtině 

Recenze:

ZL ÚBM se vedle akreditovaných laboratorních analýz významně podílí na spolupráci se subjekty (zákazníky) v oblasti vzdělávání. Je pořadatelem řady odborných kurzů v oblasti mikrobiologie, které jsou vždy organizovány v souladu s potřebami zákazníků. Kurzy probíhají vždy ve 2 částech – teoretická a praktická v posluchačských laboratořích.

Členové týmu laboratoře se jako experti velmi aktivně podílí i na vzdělávání mikrobiologických pracovníků potravinářských laboratoří v zahraničí – např. v Saudské Arábii, kde přednáší a současně vedou laboratorní kurzy. Tyto kurzy jsou zaměřeny na detekci patogenů v potravinách. Současně se podle požadavků zákazníka věnují i zavádění nových metod a jejich validaci.

Dále populární formou organizujeme i výukové kurzy pro studenty středních škol v rámci rozšíření jejich znalostí v oblasti přírodních věd, zejména v oblasti mikrobiologie potravin.

Aktualizováno: 4.11.2014 14:48, Autor: Jana Kadavá

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit plnou verzi