V rozhlase na téma: "Fermentované mléčné výrobky"
Ing. Šárka Horáčková, CSc. navštívila ve čtvrtek 16. 2. 2017 Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojky, ve které hovořila na téma fermentované mléčné výrobky. Paní inženýrka se ve svém povídání zaměřila mimo jiné na vyvrácení mýtu o škodlivosti konzumace mléka pro dospělého člověka, zabývala se otázkou, zda lidé, kteří špatně tráví laktózu, mohou konzumovat fermentované mléčné výrobky, a vysvětlila, jak fermentované mléčné výrobky přispívají k rozvoji našeho imunitního systému. V rozhovoru s paní inženýrkou Horáčkovou se také dozvíte, kolik bakterií vlastně žije v našich střevech, jaký je rozdíl mezi probiotiky a prebiotiky nebo proč nám příroda umožnila konzumovat mléko v dospělosti.
Projít si můžete také přepis rozhovoru.