Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → VŠCHT Praha a SPOLCHEMIE uzavřely partnerství
iduzel: 43321
idvazba: 47304
šablona: stranka_obrazek
čas: 28.3.2024 15:39:59
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 43321
idvazba: 47304
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/popularizace/media/tiskove-zpravy/2018/43321'
iduzel: 43321
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1473/42065/43321
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

VŠCHT Praha a SPOLCHEMIE uzavřely partnerství

Smlouvu o vzájemném partnerství podepsal rektor Karel Melzoch a generální ředitel Daniel Tamchyna

Podpisem smlouvy o vzájemném partnerství potvrdily své odhodlání spolupracovat Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a významná česká chemička SPOLCHEMIE - Spolek pro chemickou a hutní výrobu. Ústecká firma tak například bude se školou spolupracovat na podpoře jejích vzdělávacích a vědecko-výzkumných aktivit, nabídne studentům možnost odborných stáží či využití stipendijních a trainee programů. Smlouvu v Praze podepsal rektor VŠCHT Karel Melzoch a generální ředitel SPOLCHEMIE Daniel Tamchyna.

“Je pro nás ctí spolupracovat s touto tradiční a špičkovou vysokou školou. Pro naši firmu je z hlediska dlouhodobé udržitelnosti podnikání i rozvoje klíčové získávat nové a schopné talenty, protože schopných chemiků a odborníků je dlouhodobý nedostatek,” uvedl při podpisu smlouvy Daniel Tamchyna.

“Naše škola dlouhodobě patří mezi univerzity, které intenzivně spolupracují s průmyslovými podniky a aplikační sférou obecně. Spolchemie se řadí mezi tradiční a ověřené firmy, její aktivity navíc mají výrazný mezinárodní dopad. Upřímně těším na výsledky naší spolupráce,” sdělil rektor Karel Melzoch.

Partnerství s VŠCHT může být pro její studenty přínosné nejen díky možnosti podílet se na praktickém a aplikovaném výzkumu, ale i díky mezinárodnímu přesahu SPOLCHEMIE, která úzce spolupracuje se světovými chemickými giganty, např.  japonskou DIC Corporation. Ústecká SPOLCHEMIE je jednou z nejstarších evropských chemiček, třetím evropským největším producentem epoxidů a její produkce je výrazně exportně orientovaná - tradičně patří mezi největší regionální exportéry i místní zaměstnavatele.

O VŠCHT

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze je přirozeným centrem špičkového studia a výzkumu v oblasti chemie. Patří mezi největší vzdělávací a badatelské instituce zaměřené na technickou chemii, chemické a biochemické technologie, materiálové a chemické inženýrství, potravinářství a životní prostředí. Univerzita dlouhodobě patří v relevantních mezinárodních žebříčcích mezi 4% nejlepších světových univerzit.

O SPOLCHEMII

SPOLCHEMIE – Spolek pro chemickou a hutní výrobu, a.s., je předním evropským výrobcem umělých pryskyřic, hydroxidů a inovativních chlorovaných derivátů. Dlouhodobý úspěch a stabilita SPOLCHEMIE stojí na plně integrované výrobě, inovacích, vlastním výzkumu a vývoji, díky nimž společnost vlastní řadu patentů a certifikátů. Jako první na světě SPOLCHEMIE získala mezinárodní environmentální EPD certifikát pro epoxidové pryskyřice. Tradice chemického průmyslu v Ústeckém kraji vznikla před více než 160 lety právě založením SPOLCHEMIE, která se od té doby stala stálou a přínosnou součástí života lidí v regionu. S téměř 900 zaměstnanci je jedním z nejvýznamnějších regionálních zaměstnavatelů a zároveň i domácích exportérů. Provozy SPOLCHEMIE se v posledních letech dočkaly významných investic i modernizace. Potvrzuje to i fakt, že přes 90 % jejích současných výrobních zařízení bylo uvedeno do provozu po roce 2000.


Pro další informace se obracejte na:

Mgr. Michal Janovský
Vedoucí oddělení komunikace

tel. +420 22044 4159
e-mail michal.janovsky@vscht.cz

Smlouvu o vzájemném partnerství podepsal rektor Karel Melzoch a generální ředitel Daniel Tamchyna
Smlouvu o vzájemném partnerství podepsal rektor Karel Melzoch a generální ředitel Daniel Tamchyna (2)
Smlouvu o vzájemném partnerství podepsal rektor Karel Melzoch a generální ředitel Daniel Tamchyna (3)
Generální ředitel SPOLCHEMIE Daniel Tamchyna na VŠCHT Praha
Generální ředitel SPOLCHEMIE Daniel Tamchyna na VŠCHT Praha (2)
Generální ředitel SPOLCHEMIE Daniel Tamchyna s rektorem  VŠCHT Praha Karlem Melzochem

Aktualizováno: 25.6.2018 10:49, Autor: Jan Kříž

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit plnou verzi