Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Veřejnost → Pro média → Archiv tiskových zpráv → 2020 → CzechInvest a Vysoká škola chemicko-technologická podepsaly memorandum o spolupráci
iduzel: 55602
idvazba: 64660
šablona: stranka_obrazek
čas: 19.3.2024 11:04:18
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 55602
idvazba: 64660
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/popularizace/media/tiskove-zpravy/2020/czechinvest-a-vysoka-skola-chemicko-technologicka-podepsaly-memorandum-o-spolupraci'
iduzel: 55602
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1473/53063/55602
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

CzechInvest a Vysoká škola chemicko-technologická podepsaly memorandum o spolupráci

Ředitel CzechInvestu Patrik Reichl a rektor VŠCHT Pavel Matějka podepisují memorandum o vzájemné spolupráci

Praha, 28. srpen 2020. V první polovině srpna 2020 podepsaly agentura CzechInvest a Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT) v Praze memorandum o spolupráci. Obě instituce v něm přislíbily vzájemnou podporu vědy a výzkumu a výměnu informací například v oblasti alternativních energií, nanotechnologií, bezpečnosti potravin, vodíkových technologií či průmyslové farmacii.

Memorandum není první vzájemnou spoluprací. CzechInvest a VŠCHT už se podílely na otevření Centra aplikovaného farmaceutického výzkumu (Pharmaceutical Applied Research Center, The Parc). To propojuje novou generaci vědců s předními farmaceutickými i akademickými odborníky, kteří pak společně pracují na urychlení procesu inovací v oblasti výzkumu a vývoje léčiv. Ve čtvrtek 27. srpna 2020 centrum za doprovodu generálního ředitele CzechInvestu Patrika Reichla, rektora VŠCHT Pavla Matějky a dalších akademiků navštívil premiér Andrej Babiš. Představitelé společnosti Zentiva představili projekt The Parc, diskutovala se i další spolupráce.

Sdílené zkušenosti poslouží CzechInvestu například v rámci připravovaného projektu na podporu technologických startupů. Dalším společným cílem je podpora vědecko-výzkumných pracovníků při zakládání vlastních technologických firem neboli spin-offů. „Tato vize jde ruku v ruce s Inovační strategií České republiky 2019–2030, jejímž cílem je mimo jiné podpora tuzemských inovativních podniků. Dobrý vědec či výzkumník nemá automaticky i podnikatelské znalosti. Proto je důležité, aby těmto lidem při vstupu do tržního prostředí někdo podal pomocnou ruku,“ říká ředitel agentury CzechInvest Patrik Reichl.

„Spolupráce s CzechInvestem znamená posílení pozice VŠCHT Praha při spolupráci s průmyslovými partnery a především při zakládání startupů a spin-off firem. Na škole chceme podporovat podnikavost akademických pracovníků, ale také doktorandů, případně i mladších studentů. Jsme přesvědčení, že možnost vyzkoušet si realizaci vlastního nápadu přispěje nejen k jejich osobní kariéře, ale celkově k technologickému rozvoji v Česku. Osobně věřím, že spolupráce s CzechInvestem přispěje k zájmu nadšenců pro nové technologie pracovat a vzdělávat se právě na naší univerzitě,“ říká profesor Pavel Matějka, rektor VŠCHT Praha.

Popisek fotografie: Ředitel CzechInvestu Patrik Reichl a rektor VŠCHT Pavel Matějka podepisují memorandum o vzájemné spolupráci 

 

 


O CzechInvestu

Agentura CzechInvest naplňuje klíčovou úlohu v oblasti podpory podnikání a investic v její komplexní podobě. Unikátní spojení regionálního, centrálního a mezinárodního působení zajišťuje integritu služeb a schopnost propojovat globální trendy s regionálními podmínkami v České republice. Jedním z hlavních cílů CzechInvestu je přeměna České republiky v inovačního lídra Evropy. CzechInvest je státní příspěvkovou organizací podřízenou Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR. Založen byl v roce 1992.

O Vysoké škole chemicko-technologické v Praze

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze spojuje tradici s nejmodernějšími nano- a biotechnologiemi a dalšími progresivními směry a obory ve vědě a výzkumu. Všechny aktivity instituce směřují k cíli profilovat VŠCHT Praha jako výzkumnou technickou univerzitu s velmi kvalitním základním a aplikovaným výzkumem a s dobrým mezinárodním renomé v oblasti vzdělávání a vědy a výzkumu. Pro VŠCHT Praha je charakteristická tradiční a velmi úzká spolupráce s průmyslovou sférou, aktivní transfer vědeckých poznatků do praxe, podíl na inovacích a průmyslovém výzkumu a vývoji.

 


 

Pro další informace se obracejte na:

Mgr. Michal Janovský
Vedoucí oddělení komunikace

tel. +420 22044 4159
e-mail michal.janovsky@vscht.cz

Aktualizováno: 28.8.2020 15:37, Autor: Jan Kříž

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit plnou verzi