Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Veřejnost → Pro média → Archiv tiskových zpráv → 2022 → Startup Night propojí vysokoškoláky s osobnostmi, co chtějí změnit svět
iduzel: 64097
idvazba: 76458
šablona: stranka_obrazek
čas: 19.3.2024 03:39:15
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 64097
idvazba: 76458
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/popularizace/media/tiskove-zpravy/2022/startup-night-propoji-vysokoskolaky-s-osobnostmi-co-chteji-zmenit-svet'
iduzel: 64097
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1473/62642/64097
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Startup Night propojí vysokoškoláky s osobnostmi, co chtějí změnit svět

Startup_Night_prispevek_2022_ver4

Praha, dne 30. března 2022  - Vysokoškolská výuka už není jen o biflování z knížek a sezení v lavici. Studenti mohou za svého studia získat cenné kontakty, zkušenosti a ti nejaktivnější dokonce rozjet vlastní podnikání. Trendu jde naproti i pět největších pražských univerzit a vysokých škol, které spolu s dalšími partnery vytvořily ojedinělou meziuniverzitní akci Startup Night. Setkají se v ní vysokoškoláci s inovátory, sociálními podnikateli a dalšími zajímavými osobnostmi. Jarní Startup Night se uskuteční 6. dubna večer v konferenčním prostoru OC Máj na Národní třídě v Praze. Nově se jí zúčastní i zahraniční studenti a celá akce bude v angličtině.

Jarní Startup Night bude větší a nově i pro zahraniční studenty

Na Vysoké škole ekonomické a specializaci Podnikání – startupy a inovace máme skvělou zkušenost s týmy, které mají kamarády na jiných univerzitách. Snažíme se propojovat byznysové myšlení a nové technologie a právě na Startup Night chceme toto propojování aktivních studentů podpořit," říká pedagog a spolupořadatel akce Michal Andera z Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE).

Univerzita Karlova, VŠE, České vysoké učení technické, Česká zemědělská univerzita a Vysoká škola chemicko-technologická v Praze chtějí svým studentům jednoduše zprostředkovat, jak mají poznat podobně smýšlející nadšence z jiných oborů. Startup Night se pořádá každý půl rok a propojuje spolupráci napříč pražskými univerzitami a jejich studenty, aby mohli sdílet své zkušenosti a v inovačním prostředí se dále rozvíjet.

Účastníci v několika minutách nejprve na akci představí svůj projekt, co nebo koho hledají, a poté se zúčastní hlavní večerní networkingové části, kde navzájem sdílí své znalosti a zkušenosti. Partnerem akce je Pražský inovační institut (Pii) s Podnikatelským a inovačním centrem hl. města Prahy (PIC).

Více informací je k dispozici na webu  startupnight.cz.

Startup Night ukáže studentům, jak prodat své nápady

Prvního setkání se loni začátkem prosince zúčastnily vybrané startupy z UK, VŠE, ČVUT, VŠCHT, ČZU a také startup Skychatters nominovaný Podnikatelským a inovačním centrem hl. města Prahy. Tehdy se akce kvůli protiepidemickým opatřením uskutečnila online. I přesto sklidila úspěch a na dálku se jí zúčastnilo více než 120 studentů.

Vidíme velký potenciál v rozvinutí spolupráce v oblasti startupů napříč pražskými vysokými školami. Již první Startup Night přinesla zajímavé kontakty pro rozběhnuté projekty. Zájem o

účast byl jak ze strany studentů, tak ze strany vědců, kteří mají nápad a chtějí ho dále rozvíjet,” dodává Julie Levková, specialistka transferu technologií z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

V Podnikatelském a inovačním centru hl.m. Prahy (PIC) podporujeme nejen pražské podnikatele, firmy či startupy, ale zaměřujeme se také na podporu podnikavosti u studentů. Propojení univerzit, města a mladých lidí vnímáme jako klíčové pro zdravý rozvoj podnikatelského prostředí Prahy,” dodává Aneta Bednářová, programová manažerka PIC, které spravuje Pražský inovační institut.

Státní a univerzitní instituce nejsou však jedinými subjekty, které se na organizaci Startup Night podílejí. Hlavní činností našeho studentského spolku SpoluPRACUJEME je právě propojování aktivních studentů se zájmem o byznys napříč univerzitami. Proto jsem rád, že se nám společně s ostatními subjekty podařilo Startup Night zrealizovat. Při minulé Startup Night, byť jsme ji museli kvůli covidu přesunout do onlinu, jsme vydrželi debatovat až do půlnoci. Když to tentokrát vydržíme do dvou hodin rána, budu to považovat úspěch,” věří Tomáš Pejša, spoluzakladatel a vedoucí studentského spolku SpoluPRACUJEME. Ten kromě propojování podnikavých studentů napříč univerzitami pořádá přednášky úspěšných byznys osobností. Naopak digitální průvodce StartupBox, který se projektu také zúčastní, přinese vhled do startupového ekosystému ČR z pozice soukromého subjektu.

Zkušenosti pro vysokoškoláky přímo z praxe

Pro nadcházející událost si pořadatelé Startup Night nastavili velké cíle. Tentokráte se již všichni vysokoškolští studenti budou moci opravdu setkat tváří v tvář, a to ve čtvrtém patře OC Máj. Celý networking se navíc odehraje v angličtině. Nově se také zapojilo České vysoké učení technické, které networking nabídne studentům z technicky zaměřených oborů. „Startup Night není pouze jednorázovou událostí. Je to ideální příležitost, jak spojit kreativní studenty v Praze. Cílem Startup Night je každý semestr oslovit studenty, vytvořit příležitost pro společné setkání, pozvat zajímavé lidi z různých oborů a také posílit motivaci k podnikání a rozvoj zajímavých projektů v nejen v průběhu studia,” uzavírá Klára Palasová, manažerka Point One, který je Podnikatelským inkubátorem České zemědělské univerzity.

Studentům předají své zkušenosti také startupisté ze Storyous, BeiT, Pipedrive, V pytli, Fitify, Kaleido, ArtMaster či MarbleMat. Fitness aplikaci Fitify Workouts jsme navrhli speciálně pro domácí cvičení a uživatel si tak může nastavit cvičení sobě na míru. Dosud si aplikaci stáhlo více než deset milionů uživatelů. Náš tým složený z vývojářů, designérů, fyzioterapeutů a fitness trenérů je zárukou efektivního tréninku, popisuje například Martin Mazanec, absolvent FIT ČVUT a spoluzakladatel Fitify, a dodává: „Dohnali jsme globální konkurenci, jako je Runtastic, Nike Training Club nebo 8fit, a dokázali jsme sestavit více než 18 milionů workoutů (cvičení s vlastní vahou těla).”

Kontakt pro média

Šárka Mrázová, Pražský inovační institut

mrazova@prahainovacni.eu, 602 618 874

Startup_Night_prispevek_2022
Startup_Night_prispevek_2022_ver2
Startup_Night_prispevek_2022_ver1
Startup_Night_prispevek_2022_ver3

Aktualizováno: 31.3.2022 17:11, Autor: Jan Kříž

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit plnou verzi