Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Veřejnost → Pro média → Archiv tiskových zpráv → 2022 → VŠCHT pořádá již 5. ročník kurzu Oběhové hospodářství
iduzel: 64062
idvazba: 76413
šablona: stranka_obrazek_vertical
čas: 19.3.2024 09:20:52
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 64062
idvazba: 76413
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/popularizace/media/tiskove-zpravy/2022/vscht-porada-jiz-5-rocnik-kurzu-obehove-hospodarstvi'
iduzel: 64062
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1473/62642/64062
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

VŠCHT pořádá již 5. ročník kurzu Oběhové hospodářství

Kurz Oběhové hospodářství

Fakulta technologie ochrany prostředí VŠCHT v Praze uspořádá již pátý kurz celoživotního vzdělávání s názvem Oběhové hospodářství. Jako partneři se na přípravě a realizaci podílejí SUEZ Využití zdrojů, a.s. , Veolia Česká republika, a.s. a  klastr WASTEN. Kurz bude probíhat od září 2022 do května 2023 a bude sestávat z 11 celodenních výukových bloků a dvoudenní exkurze. Odborným garantem je profesor Vladimír Kočí z VŠCHT Praha.

„Cílem kurzu je osvojení si specifických znalostí v oblasti nově se rozvíjející disciplíny, kterou podporuje Evropská komise a která v následujících letech bude ovlivňovat široké spektrum činností od vývoje a výroby produktů, recyklační technologie, nakládání s odpady, přes marketing, ochranu životního prostředí až po společenskou odpovědnost podnikání,“ vysvětluje profesor Kočí.

Přechod od lineárního na oběhové hospodářství změní zaběhlé přístupy k využití zdrojů a bude mít zásadní vliv na vývoj nových postupů a technologií a celkovou zaměstnanost v EU. Podle nejnovějších odhadů by v EU přechod na oběhové hospodářství mohl k roku 2030 vytvořit až 2 miliony pracovních míst a ušetřit 600 miliard EUR. Avšak pro úspěšnou realizaci tohoto ambiciózního plánu je potřeba vytvořit novou generaci manažerů, leadrů a občanů, kteří se budou schopni efektivně orientovat a využít nových možností, které koncept oběhového hospodářství nabízí.

Oběhové hospodářství je trendem, který je jednou z prioritních oblastí udržitelného rozvoje Evropské unie. Adaptace průmyslu a obchodu na globální výzvy, které přináší např. změna klimatu je výzvou pro malé a střední podnikatele stejně tak jako pro nadnárodní společnosti. Mnohé firmy již principy oběhového hospodářství uvádí jako prioritní pilíře rozvoje. Ale co skutečně oběhové hospodářství znamená a jaké příležitosti přináší těm, kteří jeho potenciál začnou vnímat mezi prvními? Jak nastavit nové business modely tak, aby byly udržitelné, v souladu s legislativou a zároveň inovativní? Kurz přináší účastníkům nejnovější informace z oblasti, která vytváří nové příležitosti pro rozvoj firem i společnosti jako takové. 

Unikátní propojení teorie s praxí

Absolvent kurzu bude umět vnímat souvislosti stejně tak dobře jako příležitosti pro rozvoj konkrétní oblasti, které se věnuje ve svém pracovním prostředí, bude mít komplexní znalosti v oblasti současného stavu rozvoje oběhového hospodářství. Kurz je vhodný pro pracovníky v odpadovém hospodářství, manažery rozvoje, životního prostředí, CSR či podnikové ekology. Stejně tak je vhodný pro klíčové pozice, které rozhodují o strategiích volených pro zajištění resilience podniku a vyhledávání nových příležitostí. 

Po úspěšném absolvování kurzu obdrží účastník certifikát kurzu celoživotního vzdělávání.

Pokud bude možná fyzická výuka, kurz bude probíhat v Konferenčním centru VŠCHT - Sázava. V případě neutěšené pandemické situace bude kurz probíhat on-line přes aplikaci MS Teams. Jakmile situace dovolí, bude se kurz konat fyzicky.

Cena kurzu je 44 000 Kč bez DPH, v ceně je velké množství přednášek renomovaných akademiků a odborníků z praxe, drobné občerstvení během kurzu a exkurze.

 

Více informací o kurzu

 

Kontaktní informace

Organizátor – RNDr. Markéta Šerešová, marketa.seresova@vscht.cz +420 734 160 388
Ústav udržitelnosti a produktové ekologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Aktualizováno: 5.9.2022 13:54, Autor: Jan Kříž

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit plnou verzi