Potravinářská chemie

V oboru potravinářské chemie nabízíme následující služby.

  • Vývoj a aplikace metod pro stanovení geneticky modifikovaných organismů (GMO) v potravinách a surovinách, vývoj moderních rychlých metod záchytu a kvantifikace potravinových patogenů.
  • Analýza potravin, hodnocení obsahu nutričně a senzoricky významných složek, kontrola legislativních požadavků.
  • Nové pivovarské technologie, analytika piva a pivovarských surovin
  • Bezpečná a nutričně hodnotná krmiva pro užitková a domácí zvířata (zvýšení stravitelnosti, kontrola kvality
  • Kontrola technologické jakosti potravinářských surovin, aplikace systémů řízení jakosti a systémů správné výrobní praxe (HACCP, BRC, IFS).
  • Senzorická analýza potravin, hodnocení nových ingrediencí a receptur, reformulace potravin
  • Vývoj a realizace technologií vedoucích k produkci vysoce jakostních, nutričně hodnotných a bezpečných potravin, funkční potraviny (mléčné, masné, zeleninové, ovocné a cereální výrobky, prebiotika a probiotika
  • Bezpečnost potravin – rezidua pesticidů, průmyslové a procesní kontaminanty.
  • Autenticita / průkaz falšování potravinových surovin a produktů, systémy sledovatelnosti, forenzní analýza.
  • Balení a uchovávání potravin (diagnostika porušení obalů, interakce obalů a potravin, optimalizace balícího procesu, aktivní obaly, obaly s mikrobiální funkcí).
  • Výživová politika a dietologie, nutriční toxikologie