Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Univerzitní pivovar
iduzel: 46120
idvazba: 51366
šablona: stranka_submenu
čas: 17.8.2019 23:36:27
verze: 4590
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Univerzitní pivovar

pivovar01 (výška 215px)Univerzitní pivovar Vysoké školy chemicko-technologické v Praze se zaměřuje hlavně na výuku studentů se studijním zaměřením na pivovarství a sladařství. Většina českých vysokoškolsky vzdělaných sládků a pivovarských odborníků nabyla své vědomosti a dovednosti mj. právě v pivovaru na VŠCHT Praha. Mimo studentů má pouze málokdo šanci náš pivovar navštívit a ochutnat zdejší pivo Lachout, které vzhledem k velmi malým objemům výroby slouží především ke studijním a reprezentačním účelům a je jen několik příležitostí v roce, kdy se dostane k veřejnosti. Zařízení pivovaru je světovým unikátem – jsou zde dvě varny – měděná varna z roku 1965 s objemem várky 50 l a nejmenší funkční plně automatizovaná varna na světě z roku 2010 s objemem várky necelých 100 l. Kromě vzdělávání studentů v oboru pivovarství se v pivovaru VŠCHT Praha pořádají kurzy vaření piva pro laickou i odbornou veřejnost, které jsou průřezem poznatků z teorie a praxe pivovarství. Dále nabízíme například odborné degustační semináře a další konzultační činnost pro pivovary.

Kurzy pivovarství

Absolvujte kurz pivovarství v místě, kde studovala většina českých sládků a pivovarských odborníků. V nabídce je několik variant kurzu s praktickým vařením piva v univerzitním pivovaru VŠCHT Praha.

Exkurze, semináře a prodej piva

Po předchozí domluvě je možné zorganizovat pro zájemce exkurzi do našeho pivovaru, uspořádat semináře a přednášky o pivu.

Malou část produkce je možné také zakoupit jako exkluzivní sérii piv.

 

Profesionální služby pivovarům

Ústav Biotechnologie nabízí konzultační služby pivovarům - řešení technologie, receptur, auditů, investičních záměrů, hygienických standardů, senzorických testů a další

 

Vzdělávání na VŠCHT Praha

Výzkumný pivovar VŠCHT Praha slouží především k vzdělávání studentů v bakalářském a magisterském studijním programu vysokoškolského studia na Ústavu biotechnologie VŠCHT Praha. Studenti programu biotechnologie se mohou v závěrečných ročnících studia specializovat na pivovarství a sladařství.

O pivovaru

Historie

Školní pivovar má na pražské technice dlouhou tradici a spolu s výukou pivovarnictví je neodmyslitelnou součástí VŠCHT Praha.

Současné vybavení

Řady rekonstrukcí a inovování zajistily pivovaru jeho současné vybavení - mikrosladovnu, starou a novou varnu.

Naše piva

Ve výzkumném pivovaru VŠCHT Praha neexistuje žádná stálá produkce piv, která by byly standardně v nabídce. Celková koncepce výroby je zaměřena na variabilitu jednotlivých várek se zkoušením různých surovin a postupů a porovnáváním dopadu technologie na samotné pivo. Každý pivovar by však měl mít své portfolio. Níže je popis piv, která byla z produkce pivovaru opakovaně nabízena při různých příležitostech veřejnosti.

  • Lachout 11° - Tradiční český světlý ležák 
  • Mr. Tříska 13° - Speciální oak-aged polotmavý ležák
  • Lachout 10° Kazbek - Světlé výčepní pivo studeně chmelené  
  • Dezertér 12° - Tmavý ležák 
  • Lachout 12° Melan - Světlý ležák trochu jinak

 

Pivovar v médiích

Nahlédnout do našeho pivovaru můžete v nadčasových videích o vaření piva, která se natáčela na VŠCHT Praha.

 

Kontakt

Ing. Tomáš Kinčl

Tomas.Kincl@vscht.cz
+420 732 108 721
+420 220 445 051

Ústav biotechnologie
VŠCHT Praha

pivovar10
pivovar11
pivovar04
pivovar06
pivovar01
pivovar05
pivovar08

Aktualizováno: 30.6.2019 23:13, Autor: Jan Kříž

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

VŠCHT Praha
na sociálních sítích
zobrazit plnou verzi