Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Veřejnost → Pro média → VŠCHT Praha v médiích → Z elektronických médií
iduzel: 5567
idvazba: 6275
šablona: stranka_ikona
čas: 28.3.2024 13:41:21
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 5567
idvazba: 6275
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'www.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/popularizace/media/v-mediich/elektronicka-media'
iduzel: 5567
path: 1/4111/942/994/5161/1314/1474/5567
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Z elektronických médií

2017

Vu Nguyen Hong: Výroba lithia je velmi nákladná, EURO, 20. 8. 2017
Znáte ho z obalů potravin. Glutaman sodný je ale návykový. "Při schvalování se nepočítalo, že ho bude tolik", říká chemik, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna, 17. 8. 2017
Rostlinná mléka jsou plná éček, výtažků je v nich minimum. Dejte si radši ovesnou kaši, radí odbornice
, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna, 20. 7. 2017
Poškozují opalovací krémy lidskou DNA? Odpovídá odbornice z VŠCHT, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna, 15. 6. 2017 
Potřebujete posílit imunitu? Pijte ocet, jezte kvasnice, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna, 18. 5. 2017 
Nakupujete v koutku s "prošlými" potravinami? Koledujete si o malér!, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna, 20. 4. 2017 
Je třeba se bát geneticky modifikovaných potravin? "Z moderních Mičurinů strach nemám" říká odborník z VŠCHT, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna, 16. 3. 2017
Proč pít kefír? Pomáhá vašemu imunitnímu systému a způsobuje dlouhověkost, říká odbornice z VŠCHT
, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna, 16. 2. 2017
Pravda a mýty o celozrnném pečivu: obsahuje těžké kovy, pesticidy a dobarvuje se
, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna, 19. 1. 2017

2016

Pokud vybíráte prací prášek podle ceny, kupujete jen kuchyňkou sůl, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna, 15. 12. 2016
Jak se vyhnout pesticidům v jídle?
, ČRo Radiožurnál, 22. 10. 2016
Zmrazit, sušit nebo vakuovat? Kdy potraviny neztrácejí nutriční hodnoty?
, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna, 20. 10. 2016
Zakaleno: Ekologická kauza, která hýbe veřejností – kdo za to může?
, Česká televize, Nedej se, 16. 10. 2016
Potravinových doplňků se bojím víc než éček, můžou v nich být hormony i těžké kovy, říká expertka, Aktuálně.cz, 3. 10. 2016
Brno: problémy s pitnou vodou (140:50 - 146:10), Česká televize, Studio 6 víkend, 17. 9. 2016
Jak poznáte biopotraviny? A jsou opravdu kvalitnější?, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna, 15. 9. 2016
Jsou vejce zdravá?, ČR Dvojka, Spotřebitelská poradna, 18. 8. 2016
Test zmrzlin: nejhorší obsahuje jen tři procenta jahod, cukru je až moc, 19. 7. 2016, idnes.cz
Proč vám vzduch po dešti tak krásně voní? Protože máte "superčich", 11. 7. 2016, Technet.cz
Teorie dává experimentu příběh, vysvětluje chemik světla, 5. 7. 2016, rozhlas.cz, Studio Leonardo 
Promyšlený systém, nebo pouze další honba za body?, 3.7. 2016, tzb-info.cz    
Proč je na Zemi tak málo helia?, 28. 6. 2016, Český rozhlas Dvojka, Meteor
Ani s papírovou taškou moc přírodu nešetříte, přitom kompostovatelný plast už existuje28. 6. 2016, Český rozhlas Plus
Česko je obří skládka, nová asociace to chce změnit, 27. 6. 2016, ekobydleni.eu 
Jak na škodlivé emise CO2? Vysokoteplotní karbonátovou smyčkou!, ČR Plus, Studio Leonardo, 24. 6. 2016
Jednoduchý trik, jak v obchodě poznat „zdravější“ nanuk a zmrzlinuČRo Dvojka, Spotřebitelksá poradna, 16. 6. 2016
Lepek, Český rozhlas Dvojka, 9. 6. 2016 
Tým z pražské vysoké školy pomáhá připravovat pro NATO přístroj na detekci výbušnin, www.prazskypatriot.cz, 2. 6. 2016 
Několikadenní průjem často způsobuje Campylobacterie. Pozor na grilování, koupání a třeba i na mouchy, 19. 5. 2016, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna
Čištěné odpadní vody budou u nás vždy jen doplňkovým zdrojem, uklidňuje expert, 6. 5. 2016, ČR Plus, Studio Leonardo
Jsou v potravinách nebezpečná éčka? ČRo Dvojka, 30. 4. 2016
Mikrovlný ohřev a jeho vliv na potraviny, ČRo Dvojka, Spotřebitelksá poradna, 20. 4. 2016
Profesorka Jitka Moravcová v pořadu Sama doma, 14. 4. 2016
Ze všech mikroorganismů na planetě zná věda stále jen zlomek, říká mikrobioložka, 17.3.2016, ČR Plus, Studio Leonardo
Tajemství starých římských stavitelů?, 16. 3. 2016, ČR Plus, Studio Leonardo
Cukr je i v potravinách, kde ho nečekáte. Takový ananas ho má 17 %, 16. 3. 2016, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna
Celozrnné pečivo — Smlouva o smlouvě budoucí, 3. 3. 2016 ,  ČT 1 , Černé ovce
Sůl nad zlato?, 18. 2. 2016, ČRo Dvojka, Spotřebitelská poradna (10:00) 
Test slaných arašídů, 18. 2. 2016, Černé ovce
Ceny Wernera von Siemense dostalo jedenáct studentů a mladých vědců, 4. 2. 2016, Česká televize
Žďárští studenti se při chemii pobavili, 3. 2. 2016, denik.cz
Jak si izolovat DNA doma v kuchyni. Stačí na to jahody a ananas, 2. 2. 2016, technet.cz
České potraviny méně kvalitní, než německé!
, 31. 1. 2016
, Otázky Václava Moravce
Revoluce mezi chemickými prvky, 30. 1. 2016, Meteor
Studenti VŠCHT dostali nové vybavení za 760 milionů, 28. 1. 2016, prazskypatriot.cz
Celostátní přehlídka sýrů, 21. 1. 2016, vitalita.cz
Vitamin C v potravinách
, 20. 1. 2016, Spotřebitelská poradna, ČRo Dvojka
Test nakládaných okurek, 19. 1. 2016, iDNES.cz
Kakaové nápoje, 19. 1. 2016, Černé ovce
Zdroj: http://zdarsky.denik.cz/zpravy_region/zdarsti-studenti-se-pri-chemii-pobavili-20160203.htm

2015

Rektor Karel Melzoch: Čeští studenti jdou často tam, kde snáz projdou, 12. 10. 2015, denik.cz
Velký test šunek: Které jsou jen samá sůl, zahušťovadla a voda?
, 7. 10. 2015, blesk.cz, video
Reklamní triky při prodeji kosmetiky
, 28. 9. 2015, ČT 1 Události
Díky českému objevu rostou lidské buňky i na materiálu, který nemají rády, 26. 9. 2015, Rozhlas.cz  
Kečupy
, 20. 9. 2015, Stream.cz
Hodina moderní chemie
, 9. 4. 2015, Prima hodinka od 21:25 minuty
Češi poprvé získali „Oskara“ za zelenou technologii  - 3. 4. 2015, moravskoslezskenovinky.cz
O aktuální dění na VŠCHT Praha
, 13. 3. 2015, Český rozhlas Plus, Studio Leonardo
Horké čokolády v testu propadly. Většina z nich je spíš řídké kakao
, 10. 3. 2015, Test MF Dnes
Vše, co jste kdy chtěli vědět o mléce a mléčných výrobcích, 9. 3. 2015, Rozhlas Pardubice
MÝTY O JÍDLE: Nebezpečné kuřecí maso a škodlivé pečivo! Jak to je?, 9. 3. 2015, TN.cz
Tavené sýry
, 4. 3. 2015, Černé ovce
Výbuchy a pokusy. I Harry Potter by jim záviděl, 20. 2. 2015, denik.cz
Ohňový semafor a křehká guma. To je hodina moderní chemie, 16. 2. 2015, denik.cz
Jak dosáhnout, aby chleba vydržel 14 dnů
,  5. 2. 2015, Vitalita.cz
Vyznáte se ve značení na obalech s potravinami?
, 30. 1. 2015, Český rozhlas Regina 
Éčka jsou jen byznys. Nutriční terapeuti je démonizují, říká profesorka
, 22. 1. 2015, OnaDnes.cz
Spalování biomasy v domácích topeništích
, 21. 1. 2015, Spotřebitelská poradna, Český rozhlas Dvojka
Nechci prosedět celý život u počítače, říká vývojář aplikací pro iphone
, 19. 1. 2015, Přerovský deník
Antibiotika v mléce, sója místo masa, dietní kuřecí, 16. 1. 2015, Český rozhlas Radiožurnál
Rok kajakáře Dostála: z Moskvy přes Betlémskou kapli ke královské koruně, 16. 1. 2015, iDNES.cz/Sport
Co vše je v našem tělem nahraditelné?
, 15. 1. 2015, Studio leonardo, Český rozhlas Plus

2014

Zájem veřejnosti o kvalitní nadstandardně aditivovaná paliva roste - 31. 12. 2014, petrol.cz
Levné tuky do vánočního cukroví nepatří
 - 1. 12. 2014, Vitalita.cz 
Kriminálka bude mít zřejmě další zbraň proti pachatelům
, 22. 11. 2014. PRIMA, Krimi zprávy
Revoluce v kriminalistice: Vědci vymýšlejí stroj na detekci pachů
, 16. 11. 2014, TN.CZ 
Čokoládové vejce ukrývalo kromě překvapení i peroxid vodíku, 3. 11. 2014, ČT 24, Ekonomika
Alkohol v bludišti nezabloudí, dokazují čestí vědci, Lidovky.cz, 15. 10. 2014
Analýza pachových stop, Události ČT, 13. 10. 2014
Opravdu o to běží? Pít či nepít?, ČT 24, 12. 10. 2014
Program Amgen Teach investuje téměř 3 miliony korun do vzdělání v České republice, parlamentnilisty.cz, 6. 10. 2014
Tradiční chemie děti nebaví. Zájem mají o „sexy“ forenzní analýzu,  iDNES.cz/Zprávy, 30. 9. 2014
Čeští vědci vyvíjejí umělý čenich, odhalí pachové stopy zločinců, iDNES.cz/Zprávy, 6. 9. 2014
Pesticidy na ovoci zůstávají i po omytí, říká odbornice, Lidovky.cz, 22. 8. 2014
Chemikálie se na kůře citrusů udrží i po omytí, zjistili vědci, ČT 24, 21. 8. 2014
Dopékané pečivo vydrží déle, Týden.cz, 30. 7. 2014
Kvalita vody, Český rozhlas Dvojka, Kontakt Dvojky, 22. 7. 2014
Že je turek méně zdravý než presso? Není to pravda, i60.cz, 6. 6. 2014
Největší mýty o zdravém životním stylu, novinky.cz, 9. 5. 2014
Kralupský VTP Technopark se po dokončení zaměří na výzkum stavebních materiálů, novinky.cz, 17. 4. 2014
Místo ovoce je v knedlících přeslazený džem, ukázal test MF DNES, MF Dnes,  17. 4. 2014
V Trutnově zažili výbuch střelného prachu, denik.cz, 13. 4. 2014
Špičky ve výzkumu vodíku se sjely do České republiky, hybrid.cz, 4. 4. 2014
Test tuků a olejů: Jak to vidí kuchař, vitalia.cz, 234. 3. 2014
Chemie nemusí být jen nudné vzorečky, ale i velká zábava, denik.cz, 21. 1. 2014

Aktualizováno: 23.8.2017 18:29, Autor: Oddělení komunikace

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit plnou verzi