Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
iduzel: 5725
idvazba: 6480
šablona: stranka_ikona
čas: 24.7.2019 11:39:21
verze: 4589
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

prof. Ing. Pavel Kadlec, CSc.

Prof. Pavel Kadlec (*24.5.1940) pracuje dlouhá léta na fakultě potravinářské a biochemické technologie na ústavu chemie a technologie sacharidů, kde se specializoval na technologii cukru. Je garantem předmětů Potravinářské technologie a biotechnologie a Technologie potravin I, pro něž připravil jako editor učební texty Technologie potravin I a II (2002) a Procesy potravinářských a biotechnologických výrob (2003). Je spoluautorem knih Cukrovarnické tabulky (SNTL 1975), Programování technologických výpočtů v cukrovarnictví (SNTL 1986), Sugar Technologists Manual (Bartens 1995) a Carbohydrates in Grain Legume Seeds (CABI 2001). Na VŠCHT Praha zastával mnohé akademické funkce (vedoucí katedry, proděkan pro vědu a výzkum, prorektor pro vědu a výzkum, děkan FPBT), je členem řady mezinárodních organizací IUFoST (Internatinal Union of Food Science and Technology) - delegát ČR, CITS (Commision Internationale Technique de Sucrerie, nyní ESST - European Society for Sugar Technology) – člen Scientific Committee, ICUMSA (Internatinal Commission for Uniform Methods of Sugar Analysis) - Associate Referee.

Prof. Kadlec přispěl významnou měrou nejen k dobré úrovni jím vychovávaných chemiků a technologů přímou výukou na VŠCHT Praha, ale svou odbornou a publikační činností i k úrovni cukrovarnické chemie a technologie u nás i ve světě.

Aktualizováno: 11.9.2014 16:03, Autor: Lenka Matějová

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

VŠCHT Praha
na sociálních sítích
zobrazit plnou verzi