Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
iduzel: 12473
idvazba: 14835
šablona: stranka_ikona
čas: 20.11.2019 20:05:57
verze: 4621
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Archiv 2012

29. 11. 2012
O tucích před Vánoci
Prof. Jana Dostálová z Ústavu analýzy potravin a výživy v úterý diskutovala v pravidelné Poradně ČRo 2 Praha s posluchači na téma „Tuky na vánoční pečení“.

15. 11. 2012
Vaječné těstoviny musí obsahovat dvě vajíčka na kilogram mouky
Doc. Ing. Marie Hrušková z Ústavu sacharidů a cereálií navštívila 7. 11. 2012 spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu 2 Praha, kde odpovídala na telefonické a elektronické dotazy posluchačů na téma „těstoviny“. Věnovala se otázkám týkající se druhů těstovin a jejich nutriční hodnoty, chuťovým a senzorickým vlastnostem těstovin, zdravotnímu náhledu a způsobu jejich přípravy a konzumace. Záznam rozhovoru naleznete zde

9. 10. 2012
Nové druhy pečiva
V pravidelné Poradně mj. vysvětloval doc. Ing. Josef Příhoda CSc., jaké je použité ječné mouky v nových druzích pečiva a jaké to přináší zdravotní výhody.

11. 9. 2012
Výroba alkoholu
Hostem Poradny na ČRo 2 Praha byla tentokrát Ing. Ing. Irena Kolouchová, Ph.D. z Ústavu biotechnologie FPBT. Hovořilo se o v těchto dnech velmi aktuálním tématu – nelegální výrobě alkoholu.

14. 8. 2012
Čím více "éček", tím méně masa
Spotřebitelskou poradnu navštívil prof. Petr Pipek z Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT Praha. Povídalo se o masných výrobcích a jejich kvalitě.

18. 7. 2012
Jemná, hořká chuť
O pivu, novinkách v tomto oboru, zdravotních účincích tohoto národního nápoje i řadě dalších zajímavostí kolem něj hovořil v Poradně v ČRo 2 Praha doc. Ing. Pavel Dostálek, CSc.

19. 6. 2012
Mýty o sóje
Prof. Jana Dostálová hovořila v Poradně ČRo 2 Praha o sóje a výrobcích z ní. Uváděla na pravou míru některé mýty s touto potravinou spojené.

23. 5. 2012
Zavařujeme!
Léto je doba zavařování. Na co dbát a čeho se vyvarovat při konzervování potravin radil posluchačům ČRo 2 Praha Dr. Ing. Miroslav Čeřovský z Ústavu konzervace potravin FPBT. 

1. 5. 2012
Voda jako problém brzdové kapaliny
Ing. Jaroslav Černý CSc. vysvětloval v Motožurnálu na Českém rozhlasu 2 Praha upozorňoval na problémy s brzdnou kapalinou, její výměnou a nebezpečí vody v ní.
záznam rozhovoru (začátek 0:33min)

5. 4. 2012
Nesprávně složená strava je největší riziko
Některé mýty o nebezpečí konzumace určitých potravin uváděla na pravou míru v úterní poradně na stanici ČRo 2 Praha prof. Ing. Jana Dostálová z Ústavu chemie a analýzy potravin FPBT. Zdravá výživa, „éčka“, jaké jsou zdravé tuky a řada dalších témat zajímala rozhlasové posluchače.

7. 2. 2012
Toxické látky v rybách
Hostem úterní poradny ČRo 2 Praha byla Ing. Lucie Drábová, PhD. z FPBT a povídala o nových metodách zjišťování toxických látek v tělech mořských živočichů po havárii ropy v Mexickém zálivu, ale samozřejmě řadě dalších zajímavých věcí.

Aktualizováno: 8.1.2015 11:34, Autor:

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

VŠCHT Praha
na sociálních sítích
zobrazit plnou verzi